Hokejs
2012. gada 7. maijs, 22:39

Slovākijas hokeja izlase negaidīti pieveic ASV

Jauns.lv

Pārsteigumu pasaules hokeja čempionāta spēlē pirmdien sagādāja Slovākija, kas ar rezultātu 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) pieveica čempionāta pirmos mačus ļoti pārliecinoši aizvadījušo ASV valstsvienību.

Šajā cīņā jau pēc 47 spēlētām sekundēm Dominiks Granjaks atklāja rezultātu, bet 16.minūtē Branko Radivojevičs pretuzbrukumā panāca 2:0. Pēc 37 sekundēm Džastins Folks samazināja rezultāta pārsvaru, tomēr vēl pirmajā trešdaļā slovāki guva arī trešos vārtus, kad sešas sekundes pirms tās beigām precīzs bija Andrejs Sekera.

Spēles 39.minūtē šajā mačā tika nopelnīts pirmais noraidījums un to izmantoja ASV, kad pēc piespēles no aizvārtes precīzs bija Pols Ščastnijs. 56.minūtē tiesneši ilgstoši skatījās video atkārtojumu, bet neieskaitīja slovāku vārtus, tomēr 37 sekundes pirms cīņas noslēguma Miroslavs Šatans ieraidīja ripu tukšos vārtos un cīņa noslēdzās ar 4:2.

Slovākijai šajā mačā bija pārsvars arī metienu attiecībā - 32:20.

Kā ziņots, ASV izlase pirmos mačus čempionātā bija aizvadījusi ļoti pārliecinoši, kad ar 7:2 sagrāva Franciju un ar 5:4 pagarinājumā pieveica Kanādu. Slovākija pirmajās divās spēlēs bija zaudējusi (2:3 pret Kanādu un 0:1 pret Somiju), tomēr tajās rādīja labu sniegumu.

Zīmīgi, ka, gatavojoties šī gada pasaules čempionātam, Slovākijas valstsvienība zaudēja septiņās pārbaudes spēlēs pēc kārtas un izcīnīja tikai vienu uzvaru.

LETA jau vēstīja, ka vēl vienā Helsinku apakšgrupas mačā pirmdien Kanāda ar 7:2 viegli pieveica Franciju.

Šajā spēlē Kanāda rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, bet 18.minūtē bija panākusi 4:0. Arī turpinājumā francūžiem neizdevās izrādīt pretenzijas uz panākumu.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Raiens Nūdžents-Hopkinss un Džeimijs Benns, bet pa reizei precīzi bija Džordans Eberle, Korijs Perijs un Patriks Šārps, kurš arī izpildīja četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Francijai vienīgos vārtus guva Braiens Hendersons un Aleksandrs Rulo.

Zīmīgi, ka šis Francijai ir jau otrais zaudējums ar 2:7 šajā čempionātā, jo iepriekš tā ar šādu pat rezultātu kapitulēja arī ASV hokejistiem.

Tāpat spēles laikā oficiāli tika paziņots, ka Francijai šajā čempionātā, visticamāk, vairs nevarēs palīdzēt viens no uzbrukuma līderiem Saša Treijs, kurš diskvalificēts līdz apakšgrupu sacensību beigām par iepriekšējā cīņā veikto rupjo spēka paņēmienu pret Kazahstānas hokejistu Romānu Starčenko.

Kopvērtējumā tagad Kanāda ar septiņiem punktiem trijās spēlēs atrodas Helsinku grupas līderpozīcijā, bet tai ar sešiem punktiem seko Šveice un Somija. Pie pieciem punktiem tikusi ASV izlase, trīs punkti ir Francijas un Slovākijas rēķinā, bet bez punktiem joprojām atrodas Baltkrievija un Kazahstāna.

Kā ziņots, Latvijas izlase nākamo maču aizvadīs otrdien plkst.17.15, kad samēros spēkus ar Itāliju.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-8.vietu, čempionāts būs noslēdzies, turklāt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

LETA