Hokejs
2012. gada 10. maijs, 19:57

Šveices hokeja izlase traumas dēļ paliek bez vēl viena uzbrucēja

Jauns.lv

Šveices hokeja valstsvienībai pasaules čempionātā traumas dēļ vairs nevarēs palīdzēt arī uzbrucējs Daniels Rubins.

Jau iepriekš Šveices valstsvienība savainojumu dēļ zaudēja vēl divus uzbrucējus - Simonu Mozeru un Žiljēnu Sprungeru.

Rubins traumu guva trešdien notikušajā spēlē pret Kanādu, kurā Šveices izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:3. Mača trešajā trešdaļā Rubinam pa seju trāpīja ripa, laužot vaiga kaulu.

Tuvākajā laikā Rubins atgriezīsies Šveiče, kur viņam tiks veikta operācija.

Kā ziņots, Mozers aizvadītās nedēļas svētdienā notikušajā spēlē ar Baltkrieviju guva divus vārtus, tomēr arī guva kājas traumu, kad uzbrucēja slida neveiksmīgi trāpīja ledus grumbā. Magnētiskā rezonanse parādīja saites plīsumu. Tikmēr Sprungeram nācās atgriezties mājās, jo viņš joprojām nav atveseļojies no smadzeņu satricinājuma, ko guva kādā no pārbaudes spēlēm. Uzbrucējs visu laiku bija kopā ar komandu, cerot, ka paspēs atveseļoties, bet vēl nebija pieteikts čempionātam.

Šveices izlase pasaules čempionātu turpinās ar deviņiem aizsargiem, tostarp Romēnu Žosī, kurš tuvākajā laikā pievienosies valstsvienībai, un 11 uzbrucējiem.

Šveices izlase sacenšas Helsinku apakšgrupā, kuras kopvērtējumā pašlaik ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem ceturto vietu. Seši punkti ir arī trešajā pozīcijā esošajai Slovākijai, kamēr grupas pirmajā vietā ar desmit punktiem atrodas Kanāda.

Nākamajā mačā sestdien Šveice spēkosies ar Francijas valstsvienību.

Kā ziņots, pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

BNS