Samoilovam/Sorokinam zaudējums Pekinas "Grand Slam" posma ceturtdaļfinālā
Citi sporta veidi

Samoilovam/Sorokinam zaudējums Pekinas "Grand Slam" posma ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sestdien nespēja sasniegt Pekinā notiekošā "Grand Slam" posma pusfinālu.

Samoilovam/Sorokinam zaudējums Pekinas "Grand Slam...
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Pekinas „Grand Slam” turnīrā spēra nozīmīgu soli pretī Londonas olimpiskajām spēlēm.
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Pekinas „Grand Slam” turnīrā spēra nozīmīgu soli pretī Londonas olimpiskajām spēlēm.

Ceturtdaļfināla mačā ar 17.numuru izliktais Latvijas duets ar rezultātu 0-2 (10:21, 21:23) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam un Šonam Rozentālam, kas izlikti ar 11.numuru.

Līdz ar to Latvijas sportisti šo posmu noslēdza ar dalītu piekto vietu un pakāpsies Olimpiskajā rangā.

Kā ziņots, Samoilovs/Sorokins apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās vāciešiem Davidam Klempereram un Ērikam Korengam, kuriem turnīrā ticis 16.numurs, otrās kārtas mačā negaidīti ar 2-0 (21:14, 21:17) pārspēja olimpiskos čempionus amerikāņus Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kas izlikti ar pirmo numuru, bet trešajā kārtā ar 2-0 (21:14, 21:15) pārliecinoši pieveica Igoru Ernandesu un Hesusu Fanje no Venecuēlas, kuri izlikti ar 32.numuru.

Neskatoties uz vienu piedzīvoto zaudējumu, Samoilovs/Sorokins uzvarēja savā apakšgrupā un automātiski sasniedza astotdaļfinālu - Latvijas sportisti un amerikāņi izcīnīja pa divām uzvarām, bet pārējie abi pāri izcīnīja pa vienam panākumam.

Savukārt sekojošajā astotdaļfinālā Latvijas sportisti ar 2-1 (15:21, 21:14, 20:18) pieveica ķīniešus Sjuju Liņdzjinu un Vu Peņgeņu, kuriem turnīrā ticis desmitais numurs.

Tikmēr ar 20.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīrā Pļaviņš/Šmēdiņš pirmajā kārtā ar 2-1 (21:13, 27:29, 15:9) pieveica čehus Petru Benešu un Premislu Kubalu, kuriem turnīrā ticis 13.numurs, pēc tam ar 2-0 (23:21, 21:15) pieveica spēcīgos spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru, bet trešās kārtas cīņā ar 1-2 (21:16, 21:23, 16:18) smagā cīņā piekāpās austrāliešiem Semam Bēmam un Aizakam Kapam, kuri izlikti ar 29.numuru.

Līdz ar to arī Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja savā apakšgrupā un automātiski iekļuva astotdaļfinālā. Šajā grupā pie divām uzvarām tika Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Benešs/Kubals, bet abi pārējie dueti izcīnīja pa vienam panākumam.

Savukārt sestdien Pļaviņš/Šmēdiņš astotdaļfināla cīņā ar 0-2 (17:21, 15:21) piekāpās Itālijas duetam Paolo Nikolai un Daniēlam Lupo, kuriem turnīrā ticis 14.numurs.

Jau vēstīts, ka pirms tam Samoilovs/Sorokins sekmīgi pārvarēja Pekinas "Grand Slam" posma kvalifikāciju, bet Pļaviņš/Šmēdiņš sacensības sāka no pamatturnīra.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupu uzvarētāji automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīja cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Savukārt volejbolistu duetiem, kas apakšgrupā palika ceturtajā vietā, turnīrs beidzās ar dalītu 25.-32.vietu.

Kā ziņots, sieviešu kvalifikāciju otrdien nepārvarēja Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras pirmajā kārtā ar rezultātu 0-2 (13:21, 17:21) piekāpās Nīderlandes duetam Madeleinai Mepelinkai/Sofijai van Gestelei.

Kā jau daudzos sporta veidos, arī pludmales volejbolā šogad galvenās sacensības būs Londonas olimpiskās spēles. Pēc pasaules čempionāta, kas noslēgsies 17.jūnijā, Londonas Olimpiādei būs kvalificējušies pa 16 FIVB ranga labākajiem duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, tomēr vienu valsti varēs pārstāvēt tikai pa diviem duetiem. Šobrīd FIVB olimpiskajā rangā Pļaviņš/Šmēdiņš, kā arī Samoilovs/Sorokins atrodas labāko 16 vidū, kamēr Minusa/Jursone ieņem vietu tālu aiz vēlamās.

Ja sportistiem neizdosies kvalificēties pēc ranga, pēc tam tos sagaidīs smagas cīņas Kontinentālajā kausā.

LETA/Foto: FIVB.org