Internetā izplatījušās ziņas par Mančestras "United" īpašnieka Malkolma Gleizera nāvi
Mančestras
Futbols
2012. gada 24. maijs, 17:31

Internetā izplatījušās ziņas par Mančestras "United" īpašnieka Malkolma Gleizera nāvi

Jauns.lv

Lielu apjukumu medijos ceturtdien radīja mikroblogošanas vietnē "Twitter" izplatītā ziņa, ka pēkšņi miris slavenā Anglijas futbola kluba Mančestras "United" īpašnieks Malkolms Gleizers, kamēr pats klubs šādu informāciju kategoriski noraidījis.

Amerikāņu biznesmenim piektdien apritēs 85 gadi, bet pēc sociālajā tīklā ievietotās informācijas virkne pasaules vadošo mediju publicēja Gleizera nāves paziņojumu, sakot, ka viņš miris sirdstriekas rezultātā.

Pirmais informāciju par Gleizera nāvi izplatīja Mančestrā dzīvojošs "Twitter" lietotājs Denijs Makmalens, savā ierakstā sniedzot atsauci uz televīzijas kanālu CNN.

Jau pāris minūšu laikā vārdu salikums "Malkolms Gleizers" kļuva par populārāko tematu mikroblogošanas vietnē, tomēr pats klubs, kad to uzrunāja teju visi Lielbritānijas rakstošie mediji, noraidīja gan informāciju par Gleizera nāvi, gan avota sniegto faktu patiesumu.

Pats Makmalens pēc radītā haosa savā profilā veica ierakstu: "Šādi, cilvēki, izplatījās kristietība."

Gleizers "United" kluba akcijas iegādājas pakāpeniski laika posmā no 2003. līdz 2005.gadam par kopējo summu 1,47 miljardi dolāru (817 miljoni latu). Kopš sirdstriekas 2006.gadā kluba darbības pārrauga viņa trīs dēli, taču visa Gleizeru ģimene "United" līdzjutēju vidū šo gadu gaitā tā arī nav guvusi atbalstu, jo ievērojami vairojusi kluba parādus.

Zīmīgi, ka pāris dienu laikā šis ir jau otrais gadījums, kad tviterī izplatītas nepatiesas ziņas par slavenas personas nāvi. Otrdien līdzīgu apjukumu izraisīja ziņa par bijušā PSRS līdera Mihaila Gorbačova nāvi.

LETA /Foto: Bulls Press