Maiami "Heat" basketbolisti izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā
Lebrons Džeimss turpina lielisko 30+ punktu sēriju.
Basketbols
2012. gada 15. jūnijs, 08:29

Maiami "Heat" basketbolisti izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā

Jauns.lv

Pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā ceturtdien izcīnīja Maiami "Heat" komanda, kas izbraukumā ar 100:96 (27:15, 28:28, 23:24, 22:29) pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tādējādi kļuvis neizšķirts 1-1.

Zīmīgi, ka desmit līdz šim aizvadītajās izslēgšanas turnīra mājas spēlēs "Thunder" komandai šis bija pirmais zaudējums.

Jau kopš pirmajām spēles minūtēm iniciatīva un pārsvars piederēja viesiem, kuri vienubrīd pirmā puslaika gaitā atradās vadībā ar 17 punktiem. Skanot signālam par puslaika beigām, "Heat" bija vadībā ar rezultātu 55:43.

Tomēr "Thunder" komanda otrā puslaika gaitā pakāpeniski atspēlējās, pašā izskaņā samazinot pretinieku pārsvaru līdz diviem punktiem. Uzvaru "Heat" vienībai no soda metienu līnijas nodrošināja sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss.

Uzvarētāju rindās ar 32 punktiem izcēlās Džeimss, 24 punkti Dveina Veida kontā, bet Kriss Bošs, kurš devās savas komanda sākumsastāvā pirmajā spēlē kopš maija vidus, izcēlās ar 16 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

Džeimss vismaz 30 punktus guvis jau piecās izslēgšanas turnīra spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords.

Savukārt "Thunder" līderis Kevins Durants aizvadīto spēli pabeidza ar 32 gūtajiem punktiem, tomēr tieši viņš deviņas sekundes pirms cīņas beigām kļūdījās divpunktu metienā, kas būtu rezultātu izlīdzinājis.

Nākamās divas sērijas spēles notiks Maiami. Pirmā no tām paredzēta svētdien.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to vienība piedalās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".

Mača interesantākie momenti – video:

LETA / Foto: AFP/LETA