Maiami "Heat" basketbolisti izvirzās vadībā NBA finālsērijā. VIDEO
Lebrons Džeimss pārtrauca savu piecu spēļu sēriju, kurā guva 30 un vairāk punktus. Šoreiz Džeimsam – 29 punkti.
Basketbols
2012. gada 18. jūnijs, 08:22

Maiami "Heat" basketbolisti izvirzās vadībā NBA finālsērijā. VIDEO

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē svētdien izcīnīja Maiami "Heat" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 91:85 (26:20, 21:26, 22:21, 22:18) pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tādējādi kļuvis 2-1 "Heat" labā.

Šajā spēlē, kas noritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, daudz izšķīra komandu veikums no soda metienu līnijas. Kamēr "Heat" komanda realizēja 88% soda metienu, turklāt no šīs atzīmes guva savus pēdējos piecus punktus mačā, "Thunder" basketbolisti realizēja tikai 62% soda metienu.

Uzvarētāju rindās ar 29 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss, kurš gan iepriekš piecās spēlēs pēc kārtas bija guvis vismaz 30 punktus, kamēr Dveins Veids tika pie 25 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr "Thunder" labā 25 punktus guva Kevins Durants, bet Rasela Vestbrūka kontā 19 punkti.

Jau otrajā spēlē pēc kārtas Durantam radās lielas problēmas ar piezīmju normu, kā rezultātā viņam trešajā ceturtdaļā ilgstoši nācās sēdēt uz rezervistu soliņa. Šāda situācija acīmredzami mazināja "Thunder" vienības uzbrukuma jaudu.

Arī nākamo spēli komandas otrdien aizvadīs Maiami.

Austrumu konferences finālsērijā "Heat" ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics", bet Rietumu konferences finālsērijā "Thunder" ar 4-2 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Līdz ar to komanda piedalās savā otrajā finālā pēc kārtas.

Savukārt "Thunder" iepriekšējo reizi NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".

Mača interesantākie momenti – video:

LETA /Foto: AFP/LETA