Šleks pozitīvajās dopinga analīzēs vaino saindēšanu
Šleks kategoriski noraida, ka būtu lietojis jebkādus aizliegtus līdzekļus.
Citi sporta veidi
2012. gada 18. jūlijs, 15:58

Šleks pozitīvajās dopinga analīzēs vaino saindēšanu

Jauns.lv

Pazīstamais Luksemburgas riteņbraucējs Franks Šleks, kurš pārstāv "RadioShack-Nissan" komandu, kā iespējamo pozitīvo dopinga analīžu iemeslu min sportista saindēšanu.

Kā ziņots, Šleks tika pieķerts dopinga lietošanā šīgada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" laikā. Uzreiz pēc pozitīvu A provju publiskošanas sportista dalība no sacensībām tika atsaukta, lai arī, pēc sacensību reglamenta, viņš varēja turpināt dalību velobraucienā.

Ja pozitīva izrādīsies arī Šleka veikto analīžu B prove, komanda sola 32 gadus veco sportistu izslēgt no savām rindām. B proves pieprasīšanai Šlekam dotas četras dienas.

Pats sportists apgalvo, ka gadījumā, ja B prove uzrādīs pozitīvu rezultātu, viņš iesniegs tiesā prasību par saindēšanu.

"Es kategoriski noraidu, ka būtu lietojis jebkādus aizliegtus līdzekļus. Nevaru izskaidrot, kāpēc analīzes ir pozitīvas, tāpēc pieprasu B proves atvēršanu," teikts sportista paziņojumā.

Šleka organismā atrastas aizliegtas diurētiskas vielas pēdas. Pozitīvas izrādījušās urīna analīzes, kas ņemtas 14.jūlijā.

"Ja arī šī prove būs pozitīva, iesniegšu formālu prasību par savu saindēšanu," piebilda pagājušā gada "Tour de France" velobrauciena kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks.

Diurētiskajām vielām nepiemīt īpašības, kas uzlabotu sportistu veikumu, taču ar to palīdzību vieglāk var tikt zaudēts svars, kas riteņbraucējiem palīdz smagajos kalnu posmos. Tāpat šādas vielas par palīdzēt slēpt citu aizliegto vielu pēdas organismā.

Šleks, kura jaunākais brālis Endijs Šleks pēc spāņa Alverto Kontadora diskvalificēšanas dopinga lietošanā tika atzīts par 2010.gada "Tour de France" uzvarētāju, pirms izstāšanās atradās 12.vietā sacensību kopvērtējumā.

LETA/Foto: EPA/LETA