Hokejs

Daugavpils "Latgale" atsakās no dalības Latvijas hokeja čempionātā

Jauns.lv

Kaut jau sākusies jaunā Latvijas hokeja čempionāta sezona, par nespēlēšanu turnīrā nedēļas nogalē paziņojusi Daugavpils "Latgale" komanda, vēsta portāls "gorod.lv".

Daugavpils "Latgale" atsakās no dalības Latvijas h...

 Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Latvijas Hokeja federācija (LHF) pārcēla pirmās divas "Latgales" komandas spēles jaunajā sezonā, jo vienība nespēja laicīgi sagatavoties jaunajai sezonai.

Pirms sezonas "Latgale" galvenā trenera amatā apstiprināja pazīstamo Aleksandru Kerču, tomēr tā nesaņēma pietiekošu palīdzību no pašvaldības un nespēja piesaistīt vairāk par 15 hokejistiem. Šī iemesla dēļ vienība valdes sēdē nolēmusi nespēlēt turnīrā.

Līdz ar to šosezon Latvijas čempionātā piedalīsies septiņas komandas - "Liepājas metalurgs", "Ozolnieki-Monarch", "SMScredit.lv", JLSS/"Zemgale", "Rīga"/"Prizma", "Juniors" un "Rīga-96".

No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi arī "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā pirmo reizi kopš 1947.gada startēja desmit komandas.

Finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ozolnieki-Monarch" hokejistus.