Basketbols

Viesuļvētra varētu ietekmēt NBA sezonas sākumu

Jauns.lv

Vētra ASV austrumu piekrastē varētu ietekmēt vairāku spēļu aizvadīšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumā.

Viesuļvētra varētu ietekmēt NBA sezonas sākumu...

Laikapstākļi var ierobežot vairāku komandu ceļošanas iespējas, tādēļ dažas spēles, iespējams, pārcels.

NBA pieļauj iespēju pārcelt visas trīs spēles, kam otrdien jāatklāj regulārā sezona. Izmaiņas var ietekmēt spēļu aizvadīšanu Maiami, Losandželosā un Klīvlendā. Vēl nav zināms, vai ceturtdien varēs notikt spēle, kurā jātiekas Bruklinas "Nets" un Ņujorkas "Knicks".

Jau ziņots, ka ASV austrumu piekrasti pirmdien sasniedza ciklons "Sendija" ("Sandy"), izraisot plūdus un prasot vismaz 13 cilvēku bojāeju ASV un Kanādā. "Sendija", kas pirmdien no orkāna reducējās par ciklonu, sasniedza sauszemi Ņūdžersijas štatā pie Atlantiksitijas, atnesot stipras lietusgāzes un vēju, plūdus un sniegu. Ciklona vēju stiprums bija līdz 36 metriem sekundē.

Ņujorkas Manhatanas rajonā vētra applūdināja metro un autosatiksmes tuneļus, kā arī pārtrauca elektroapgādi ceturtdaļmiljonam cilvēku. Ņujorkas pilsētā jūras ūdens līmenis cēlās par četriem metriem. "Sendijas" dēļ pirmdien bija apturēta sabiedriskā transporta kustība un aviosatiksme ASV austrumkrasta pilsētās un bija evakuēti simtiem tūkstoši cilvēku, tostarp 375 tūkstoši Ņujorkas pilsētā.

BNS