Rīkojot hokeja čempionātu kopā ar dāņiem, pusfināli un fināli paredzēti Dānijā
Pagaidām izskanējusī informācijas liecina, ka Latvijas hokeja līdzjutēji varētu palikt bez iespējām Rīgā izjust pasaules čempionāta izšķirošo spēļu gaisotni.
Hokejs
2012. gada 7. novembris, 15:34

Rīkojot hokeja čempionātu kopā ar dāņiem, pusfināli un fināli paredzēti Dānijā

Jauns.lv

Latvijas un Dānijas apvienotā kandidatūra 2017.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai paredz izšķirošo spēļu aizvadīšanu Dānijā, apgalvo portāls "Eurohockey.com".

Kā ziņots, informācija, ka Latvija 2017.gada pasaules čempionātu varētu rīkot duetā ar Dāniju, izskanēja jau pirms ilgāka laika, to pieļaujot arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam, tomēr šī gada maijā LHF prezidents paziņoja, ka ir no šādas ieceres atteicies. Toreiz Lipmans to skaidroja ar faktu, ka arī Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF) notiek diskusijas, vai rīkot pasaules čempionātu divās valstīs ir pareizi.

Vēlāk oktobrī Lipmans publiski atgriezās pie sākotnējās ieceres uz čempionāta rīkošanu kandidēt kopīgi ar Dāniju, bet tagad šajā jautājumā panākta vienošanās.

Paredzēts, ka spēles notiks Rīgā un Kopenhāgenā, kas uzņems arī abas turnīra pusfināla spēles, kā arī maču par bronzas godalgām un finālu.

Pats Lipmans gan šādu informāciju iepriekš vairakkārt noliedzis, sakot, ka par spēļu sadalījumu abas puses lems tikai tad, ja IIHF izraudzīs Latviju un Dāniju par čempionāta rīkotājiem.

"Principiāli nerunājam, kurā valstī notiks izšķirošās spēles," oktobra beigās aģentūrai LETA izteicās LHF prezidents. "Vienosimies tad, kad būs IIHF lēmums."

IIHF kongress, kurā tiks nosaukti čempionāta rīkotāji, notiks nākamā gada maijā.

"Esam novērtējuši, ka sadarbošanās ar Latviju veicinās mūsu ekonomisko noturību. Pasaules čempionāts hokejā ir viens no pasaules lielākajiem sporta notikumiem, kas būs svarīgākais šāda veida notikums Dānijā. Tāpēc ir skaidrs, ka drošāk šādu atbildību uzņemties kopīgi ar Dāniju," citēts Dānijas Hokeja federācijas prezidents Pēters Bergs.

Kopenhāgenā paredzēto spēļu uzņemšanai plānots celt jaunu hokeja halli, kuru ekspluatācijā paredzēts nodot 2015.gadā.

Kā zināms, uz tiesībām rīkot 2017.gada pasaules čempionātu pašlaik pretendē arī Vācija un Francija. Šīs abas valstis jau iepriekš vienojās par kopīga pieteikuma iesniegšanu uz čempionāta rīkošanu.

Jau vēstīts, ka Latvija uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu oficiāli pieteicās pagājušā gada martā. Valdība apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu IIHF, kuru parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Valdība ar šo lēmumu arī apliecināja garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (1,1 miljona latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Iepriekš Lipmans izteicies, ka par otras ledus halles būvniecību čempionāta vajadzībām būtu jāparūpējas valstij. Tomēr, ja sacensības tiks rīkotas kopā ar Dāniju, tad otra halle Latvijai nemaz nebūs nepieciešama.

LETA/Foto: Lauris Nagliņš/LETA