Basketbols
2012. gada 11. novembris, 18:37

Aija Putniņa rezultatīvākā Spānijas čempionāta līdervienību mačā

Jauns.lv

Par rezultatīvāko basketbolisti Spānijas čempionāta līdervienību cīņā sestdien kļuva latviete Aija Putniņa, bet viņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon.

Putniņa izcēlās ar 15 punktiem, bet "UNB Obenasa" ar 53:64 (14:15, 11:17, 16:20, 12:12) piekāpās Madrides "Rivas Ecopolis" vienībai, kas pagājušajā nedēļā spēlēja FIBA Eirolīgas finālā.

Latviete laukumā aizvadīja 34 minūtes, kas bija ilgākais spēles laiks mačā, realizējot četrus no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un visus četrus raidījumus no soda metiena līnijas.

Vēl Putniņa izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un cīņu noslēdza ar trim piezīmēm, kas deva vien četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Zaudējumus piedzīvoja arī pārējo latviešu Sabīnes Niedolas un Elīnas Dillones pārstāvētās komandas.

Niedolas pārstāvētā "Cadi ICG Software" vienība ar 72:84 (17:20, 15:23, 20:17, 20:24) atzina "Caja Rural Tintos de Toro", kurā latviete spēlēja pagājušajā sezonā.

Niedola 18 spēlēto minūšu laikā šoreiz guva četrus punktus, realizējot vienu no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem. Vēl latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes, tiekot pie -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Dillone izlaida otro maču pēc kārtas, bet viņas pārstāvētā "Gran Canaria" vienība ar 61:67 (12:17, 20:17, 10:18, 19:15) izbraukumā atzina "Hondarribia-Irun" vienības pārākumu.

Čempionāta kopvērtējumā "UNB Obenasa" komanda ar trim uzvarām četrās spēlēs atkrita uz trešo vietu, "Gran Canaria" ar diviem panākumiem piecos mačos ieņem sesto vietu, bet "Cadi ICG Software" vienība izcīnījusi vienu uzvaru četrās cīņās atrodas devītajā pozīcijā.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Kā ziņots, pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA