Biedriņš palīdz "Warriors" pieveikt specīgos "Clippers". VIDEO
Andris Biedriņš, kā jau ierasts, neizcēlās ar spēli uzbrukumā, bet sekmīgi darbojās aizsardzībā.
Basketbols
2013. gada 22. janvāris, 09:20

Biedriņš palīdz "Warriors" pieveikt specīgos "Clippers". VIDEO

Jauns.lv

Uzvaru kārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pirmdien guva latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 106:99 (33:33, 20:19, 20:28, 33:19) pārspēja vienu no līgas līdervienībām Losandželosas "Clippers".

Biedriņš šoreiz laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā metienus pa grozu neizdarīja, bet statistikā atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, vienu bloķētu pretinieku metienu, vienu pārtvertu bumbu un divām personīgajām piezīmēm.

Potītes traumas dēļ "Warriors" komandai joprojām nevar palīdzēt potenciālais pamatcentrs Endrjū Boguts. Tikmēr viņa vietā vienības sākumsastāvā centra spēlētāja pozīcijā dodas nigērietis Festuss Ezeli, kurš šoreiz 13 nospēlēto minūšu laikā guva vienu punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais "Warriors" rindās ar 28 gūtiem punktiem bija vienības ierastais līderis Stīvens Karijs, kura kontā arī sešas rezultatīvas piespēlēs. Turklāt Karijs 16 no saviem punktiem guva ceturtās ceturtdaļas laikā, palīdzot "Warriors" tajā atspēlēties no septiņu punktu deficīta. Ar 18 punktiem izcēlās Džerets Džeks, kurš pirmoreiz savas astoņus gadus ilgās NBA karjeras laikā guvis "double-double" trijās spēlēs pēc kārtas. Tāpat 18 punktus guva arī Klejs Tompsons.

Tikmēr Losandželosas vienības līderis Bleiks Grifins guva 26 punktus, izcīnīja 13 bumbas zem groziem un arī izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles.

"Warriors" komandai šī bija otrā uzvara pēc kārtas, kas seko pēc sezonā pirmās trīs zaudējumu sērijas. Pret spēcīgo "Clippers" komandu šosezon "Warriors" basketbolisti uzvarējuši trijās no četrām aizvadītajām spēlēm un ir vienīgie, kas Losandželosas klubu uzvarējuši vairāk nekā vienu reizi.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 25 uzvarām 40 mačos joprojām ieņem piekto vietu, bet "Clippers" basketbolisti ar 32 panākumiem 42 spēlēs atrodas šīs konferences otrajā pozīcijā. Līdervienība Oklahomasitijas "Thunder" tikusi pie 32 panākumiem 41 cīņā.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA