Citi sporta veidi
2013. gada 5. februārī, 18:52

Soču ziemas olimpiskās spēles izmaksās pusotru triljonu rubļu

Jauns.lv

2014.gada Soču ziemas olimpiskās spēles kopā izmaksās 1,5 triljonus dolāru (25,9 miljardus latu), paziņojis Krievijas vicepremjers Dmitrijs Kozaks.

Soču ziemas olimpiskās spēles izmaksās pusotru tri...

"Tā ir patiesība, ka izmaksas tuvojas šai summai. Pamatā šī summa jau ir sasniegta, bet es vēlos uzsvērt, ka puse no šīs naudas ir privātie ieguldījumi," viņš piebilda.

Viņš arī pieminēja, ka 700 miljardi rubļu (12 miljardi latu) ir nākuši no Krievijas budžeta, no kuriem 200 miljardi rubļu (3,5 miljardi latu) tiek tērēti objektu būvniecībai un 500 miljardi rubļu (8,6 miljardi latu), lai attīstu Soču infrastruktūru. Kopumā izmaksas ir strauji pieaugušas no sākotnēji plānotajiem 19 miljardiem dolāru (9,8 miljardiem latu).

Krievija ceturtdien Sočos plāno svarīgu ceremoniju, lai sāktu viena gada atskaiti līdz Olimpiādei. Uz ceremoniju ieradīsies valsts prezidents Vladimirs Putins, kā arī Olimpiskās komitejas pārstāvji.

Zīmīgi, ka gadu pirms Olimpiādes Sočos ir nelabvēlīgi laika apstākļi - valda silts laiks un lietus. Otrdien nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ oficiāli tika atceltas svētdien Sočos plānotās Pasaules kausa sacensības snovborda "slopestyle" disciplīnā.

LETA