Andrejs Kiriļenko atzīts par gada labāko Eiropas basketbolistu
Andrejs Kiriļenko otro reizi karjerā ticis atzīts par labāko Eiropas basketbolistu.
Basketbols
2013. gada 12. februāris, 13:22

Andrejs Kiriļenko atzīts par gada labāko Eiropas basketbolistu

Jauns.lv

Par 2012.gada Eiropas labāko basketbolistu otrdien nosaukts krievs Andrejs Kiriļenko, vēsta Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lokauta laikā Kiriļenko sāka spēlēt Krievijas spēcīgākajā komandā Maskavas CSKA, kurā palika līdz pat pagājušās sezonas beigām, kļūstot par ULEB Eirolīgas turnīra sezonas vērtīgāko basketbolistu.

Vasarā viņš Krievijas valstsvienībai palīdzēja Londonas olimpiskajās spēlēs, izcīnot bronzu. Šī bija Krievijas vīriešu basketbola izlases pirmā medaļa Olimpiādēs kopš PSRS sabrukšanas.

Savukārt rudenī 31 gadu vecais Kiriļenko izbeidza desmit gadus ilgušo sadarbību ar NBA komandu Jūtas "Jazz", pievienojoties Minesotas "Timberwolves", kurā ir viens no līderiem.

"Andrejs ir pelnījis šo balvu. Viņš parādījis, ka spēj saglabāt visaugstāko līmeni, gada garumā piedaloties daudzās sacensībās," teica "FIBA Europe" prezidents Olafurs Rafnsons.

Balvas ieguvēji tika noteikti līdzjutēju un ekspertu vērtējumā, kurā ekspertu viedoklis bija svarīgāks. Kiriļenko ieņēma piekto vietu līdzjutēju balsojumā, bet bija labākais starp ekspertiem.

Iepriekš Kiriļenko šo balvu bija ieguvis 2007.gadā.

Otrajā vietā balsojumā palika spāņu basketbolists Po Gasols, bet par trešo labāko gada spēlētāju atzīts Vasilis Spanulis no Grieķijas.

Jau ziņots, ka iepriekš par 2012.gada labākajiem jaunajiem spēlētājiem tika atzīti ukrainiete Aļina Jagupova un Jons Valančūns no Lietuvas.

Savukārt par gada labāko basketbolisti pirmdien kļuva Francijas izlases saspēles vadītāja Selīna Dimerka.

LETA/Foto: AFP/LETA