Basketbols
2013. gada 16. februāris, 23:09

Putniņas 12 gūtie punkti sekmē "UNB Obenasa" komandas uzvaru Spānijas čempionāta cīņā

Jauns.lv

Ar 12 gūtiem punktiem Spānijas čempionāta spēlē sestdien izcēlās latviešu basketboliste Aija Putniņa, palīdzot "UNB Obenasa" komandai ar 73:63 (24:19, 23:17, 12:10, 14:17) viesos pārspēt "Caja Rural Tintos de Toro" vienību.

Latviete laukumā pavadīja 35 minūtes un 15 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā, grozā raidot četrus no 12 divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Putniņa bija savas komandas trešā rezultatīvākā spēlētāja.

Vēl latvietes kontā sešas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, trīs piezīmes un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Citviet zaudējumu piedzīvoja Sabīnes Niedolas pārstāvētā "Cadi ICG Software" vienība, kas ar 52:74 (14:15, 12:16, 12:21, 14:22) izbraukumā piekāpās Salamankas "Perfumerias Avenida" klubam.

Niedola laukumā pavadīto 11 minūšu laikā guva četrus punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem. Vēl viņa tika pie divām atlēkušajām bumbām un trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Kopvērtējumā "UNB Obenasa" ar astoņām uzvarām 15 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Cadi ICG Software" ar septiņiem panākumiem atrodas sestajā pozīcijā.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA