Rīgas "Dinamo" ar uzvaru pār "Torpedo" sāk cīņu par KHL Cerību kausu. FOTO
Par labāko spēlētāju mājinieku komandā nosauca Robertu Bukartu.
2013. gada 21. februāris, 21:49

Rīgas "Dinamo" ar uzvaru pār "Torpedo" sāk cīņu par KHL Cerību kausu. FOTO

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar uzvaru 4:1 mājas spēlē pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sāka cīņu par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausu.

Laukuma saimniekiem "Arēnā Rīga" vārtus guva Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis. Par labāko mājiniekiem nosauca Bukartu.

Atbildes spēle notiks sestdien Ņižņijnovgorodā. Komandu, kas iekļūs nākamajā kārtā un tiksies ar Doņeckas "Donbass", noteiks divu spēļu kopvērtējumā. Ja katra komanda gūs pa uzvarai, atbildes spēles izskaņā būs 10 minūšu pagarinājums. Ja arī tas nepalīdzēs noskaidrot uzvarētāju, sekos izšķirošie pēcspēles metieni.

"Torpedo" Rīgā veiksmīgāk aizvadīja cīņas sākumu un sestajā minūtē izvirzījās vadībā, kad no zonas vidus spēcīgs un precīzs patāls metiens no vārtu priekšas izdevās Vladimiram Gorbunovam. Tuvāk trešdaļas beigām arvien aktīvāki kļuva "Dinamo" uzbrukumi, līdz Bukarts panāca neizšķirtu. Uzbrucēja mestā ripa trāpīja pa Vitālijam Kovaļam nokritušo nūju un pārlēca pār viesu vārtsarga plecu.

Aktīvi un rezultatīvi "Dinamo" aizvadīja otro trešdaļu, kad izvirzījās un nostiprinājās vadībā. Pavlovs pats pārtvēra ripu un vienatnē no savas zonas izrāvās pret Kovaļu un panāca 2:1. Savukārt tuvāk trešdaļas izskaņai skaitliskā vairākuma beigās pēc Krišjāņa Rēdliha metiena no zilās līnijas ripu vārtu priekšā pielaboja Sotnieks.

Pēdējā trešdaļā "Dinamo" izturēja lielo skaitlisko mazākumu un cīņas turpinājumā radīja vairāk bīstamu situāciju. Izgājienā vienam pret Kovaļu vārtus neizdevās gūt Mikam Indašim, toties četrarpus minūtes pirms spēles beigām spēcīgs un precīzs metiens vārtu tālajā augšējā stūrī izdevās Cibuļskim, kurš vēlreiz realizēja skaitlisko pārsvaru.

Jaunizveidotajā Cerību kausa izcīņā piedalās komandas, kuras neiekļuva Gagarina kausa izcīņā. Rietumu konferencē regulārā čempionāta noslēgumā Rīgas "Dinamo" palika pēdējā 14. vietā, bet Ņižņijnovgorodas vienība ieņēma 11. vietu, tāpēc abas komandas dalību sāka no Cerību kausa kvalifikācijas kārtas.


BNS/ Foto: Lita Krone/ LETA