Lukašenko lamā baltkrievu hokejistus, jo viņi spēlē sliktāk par latviešiem
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko par nespējniekiem nolamājis baltkrievu hokejistus, jo viņi (sātani tādi!) pamanās spēlēt sliktāk pat par latviešu ledus ripas meistariem.
Hokejs
2013. gada 25. februāris, 11:02

Lukašenko lamā baltkrievu hokejistus, jo viņi spēlē sliktāk par latviešiem

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko visnotaļ neglaimojoši nolamājis savas zemes hokejistus par to, ka viņi spēlē sliktāk par Rīgas „Dinamo”. Viņš, uzrunājot Minskas maizes kombināta darbiniekus, izteica neizpratni par to, kā hokeju var spēlēt vēl sliktāk par Latvijas komandu.

Baltkrievu prezidents maizniekiem komentē hokeju

Baltkrievijas prezidents, kurš, kā zināms, ir arī liels hokeja fans, nule viesojoties Minskas maizes kombinātā visai skarbiem vārdiem vērtējis Baltkrievijas sportistu sasniegumus. Jāpiebilst gan, ka Lukašenko sporta problēmas iztirzāt bija nolēmis ne visai piemērotā vietā – bulciņu ceptuvē. Bet diktatoriskiem valstu vadītājiem tas jau ir pierasts, ka viņi par visu var runāt visur.

Jau ziņots, ka Dānijā Baltkrievijas hokejisti zaudēja Slovēnijai un netika uz Soču Olimpiskajām spēlēm. Tas, pēc visa spriežot, arī līdz baltkvēlei saniknojis Lukašneko, kurš no panckām ārā gānījis savas zemes hokejistus. Domājams, ka Lukašenko saniknojis arī Baltkrievijas hokeja izlases spēlētāju pieprasītie pusmiljons dolāri (Ls 262 500), ja viņi uzvarēs Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Bet nu tam vairs nav nozīmes – Baltkrievijas hokejisti uz Olimpiskajām spēlēm nebrauks. Tāpat Lukašenko arī izteicies, ka Minkas „Dinamo” komandai vairs nav jāspēlē Kontinentālajā hokeja līgā – tas nav lietderīgi, prasa daudz līdzekļu, bet komanda šosezon Rietumu konferencē palika tikai 10. vietā un nekvalificējās Gagarina kausam.  Baltkrievijas prezidents pat ierosinājis izveidot atsevišķu hokeju līgu Eiropā, kurā spēlēt baltkrievu hokejistiem.

Lielais apkaunojums: viņi spēlē sliktāk pat par latviešiem!

„Tas ir apkaunojums,” tā īsumā Lukašenko vērtēja pēdējos baltkrievu sportistu sasniegumus, ziņo Krievijas ziņu aģentūra „Regnum”. Viņš maizniekiem paziņojis, ka lielās sportistus algas un viņu panākumi viens otru neattaisno.

„Minskas „Dinamo” mums šodien ir pats bagātākais klubs, kur hokejisti nopelna pieklājīgu naudu. Jūs sakāt, ka jums par to ir kauns runāt. Man ir divkārt kauns ne tikai runāt, bet arī dzirdēt, kā spēlē mūsu Minskas „Dinamo”. Bet tas, ko savārīja hokeja izlase – tas nekādos rāmjos neiet. Tuvākajā laikā ar to tiksim skaidrībā! Es uz to tā vienkārši nenolūkošos. Tas, ka baltkrievu komanda nebrauks uz Olimpiskajām spēlēm, ir liels kauns,” hokeja fana emocijās Baltkrievijas lielākajā maizes ceptuvē izplūda Lukašenko. Viņš par baltkrievu hokejistu lielāko apkaunojumu uzskata to, ka viņi spēlēs sliktāk par latviešiem un slovēņiem.

Baltkrievu sporta funkcionāriem ir atsaldētas smadzenes

Lukašenko sportistu nelaimēs vaino arī sporta funkcionārus un trenerus, kuriem smadzenes esot atsaldētas. „Pēc visa spriežot, mūsu sporta funkcionāriem vai nu smadzenes nestrādā – tās ir atsaldētas – vai arī viņi negrib strādāt. Nu labi, ies viņi slaucīt ielas. Sporta nozarē ir daudz problēmu. Sports ir liela lieta katrai valstij, tas ir valsts gods. Mēs to nedrīkstam pazaudēt. Tur vajag ne tikai kārtību ieviest, bet līdz saknei nocirst visus nenormālos ieradumus. Daži treneri šodien saņem pat 70 un vairāk miljonu baltkrievu rubļu mēnesī (vairāk nekā Ls 4260), ieņemot turnīros pēdējās vietas,” savu sašutumu neslēpa Lukašeko.

Jāpiebilst, ka Baltkrievija ir viena no nedaudzajām valstīm pasaulē, kurā valdība sportistiem nosaka izcīnāmo medaļu normas Olimpiskajās spēlēs. Tā pērnvasar Londonā notikušajās vasaras Olimpiskajās spēlēs baltkrievu sportistiem, atbilstoši valdības rīkojumam, vajadzēja nopelnīt 25 medaļas, piecas no tām – zelta. Tomēr baltkrievu atlēti ieguva nieka 12 medaļas, no kurām tikai divas bija zelta.

Baltkrievijas sporta ministrs Oļegs Kačans baltkrievu atlētus pēc Olimpiskajām spēlēm vainoja pat sabotāžā. Kačans Baltkrievijas Sporta ministrijas kolēģijas un Nacionālās Olimpiskās komitejas kopējā sēdē paziņoja: „Ir neoficiāla informācija, par dažu sportistu iespējamo sacensību sabotāžu - atlēti apzināti necentās sasniegt labākos rezultātus. Iemesli tam pašlaik tiek noskaidroti.” Tomēr šis sensacionālais paziņojums Kačanu nepasargāja no represijām – Lukašenko viņu atlaida no darba valdībā.

Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock