"Dinamo" Cerību kausa ceturtdaļfināla sēriju sāk ar zaudējumu pret "Donbass"
Vārtus savā dzimšanas dienā guva arī Rīgas "Dinamo" kapteinis Mārtiņš Karsums.

"Dinamo" Cerību kausa ceturtdaļfināla sēriju sāk ar zaudējumu pret "Donbass"

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) zaudēja Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

"Dinamo" Cerību kausa ceturtdaļfināla sēriju sāk a...

Vārtus "Dinamo" labā guva vienības kapteinis Mārtiņš Karsums un Gunārs Skvorcovs, kuram tie bija pirmie kluba rindās, bet "Donbass" rindās ar precīziem metieniem izcēlās kanādietis Klejs Vilsons, Jevgēņijs Dadonovs un čehs Lukašs Kašpars.

Rīgas kluba galvenā trenera amata pienākumu veicējs Artis Ābols šim mačam bija pieteicis septiņus aizsargus un 11 uzbrucējus, bet vārtu drošība tika uzticēta Mārim Jučeram. Slimības dēļ ārpus sastāva bija Gints Meija, bet pēc atveseļošanās tajā atgriezās Jēkabs Rēdlihs.

"Donbass" komandas vārtus cīņā sargāja bijušais "Dinamo" kluba amerikāņu vārtsargs Kriss Holts.

Maču "Dinamo" spēlētāji uzsāka ļoti neveiksmīgi, jo jau pirmās trešdaļas otrajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Vilsons. Tomēr jau pēc 23 sekundēm izlīdzinājumu ar precīzu metienu Holta sargātajos vārtos panāca Karsums, kuram rezultatīvi asistēja Miks Indrašis un Pols Šekura. Spēles turpinājumā mājiniekiem divas reizes pēc kārtas nācās spēlēt mazākumā, jo divu minūšu noraidījumus nopelnīja Vitālijs Pavlovs un Indrašis. Doņeckas komandas spēlētāji viena laukuma spēlētāja pārsvaru izmantot nespēja, un rezultāts uz tablo nemainījās.

Cīņas 11.minūtē noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju nopelnīja Jevgēņijs Dadonova, taču arī rīdzinieki vairākumu realizēt nespēja. Trešdaļas turpinājumā mājinieku vienības spēlētājiem vēl reizi radās izdevība spēlēt vairākumā, taču arī tā netika izmantota, un abas vienības pirmajā pārtraukumā devās pie neizšķirta rezultāta.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē ilgstoši laukumā izpaudās "Donbass" komandas pārākums. Vairākas reizes teicami savus pienākumus vārtos veica Jučers, bet reizi mājinieki veiksmīgi izturēja arī divas minūtes mazākumā. "Dinamo" aktivizējās vien pēc mazākuma izciešanas, iesaistot spēlē arī Holtu, bet pēc Raita Ivanāna agresīvās spēles pret vārtsargu abu komandu pārstāvju vidū gandrīz izcēlās kautiņš. Pēc nelielās mājinieku ofensīvas kontroles grožus savās rokās atkal pārņēma viesi, vēl vairākas reizes liekot Jučeram glābt "Dinamo" no vārtu zaudējuma.

Lielo Ukrainas kluba uzbrukumu vilni pārtrauca Kristapa Sotnieka kautiņš ar Peteri Virtanenu, kurā pārliecinoši pārāks bija soms. Spēle turpināja risināties ātrā tempā ar "Donbass" teritoriālo pārsvaru, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Trešo trešdaļu "Dinamo" iesāka ar divām nesekmīgām vairākuma minūtēm, pēc kurām Latvijas klubam atkal nācās nonākt zaudētājos - pēc lieliskas individuālās darbības precīzs bija Dadonovs. Arī pēc šiem gūtajiem vārtiem pārsvars piederēja Ukrainas klubam, kura vienīgais šķērslis trešo vārtu gūšanai bija Jučers. Tomēr astotajā minūtē bezspēcīgs bija arī viņš, kad izgājienu divatā pret vārtsargu ar precīzu metienu noslēdza Kašpars.

Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem "Dinamo" aizvadīja divas smagas minūtes mazākumā, Jučeram veiksmīgi tiekot galā ar ļoti lielu darba apjomu. Trīs minūtes pirms cīņas beigām vairākumā burzmā vārtu priekšā precīzs bija Skvorcovs, tomēr atlikušajā laikā mājinieki nespēja izmantot nevienu no savām iespējām, reizi viesus glābjot arī vārtu stabiņam.

Līdz ar to sērijas kopvērtējumā "Dinamo" nokļuvuši iedzinējos ar 0-1.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet sērijā nebūs vairāk par četriem mačiem (arī trešdien Rīgā, kā arī sestdien un svētdien Doņeckā). Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" komanda palika pēdējā, 14.vietā, tāpēc Cerību kausu tā uzsāka ar kvalifikācijas kārtu, kurā pagājušajā nedēļā pārspēja Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Abu komandu pirmajā mačā Rīgā ar 4:1 pārāki bija mājinieki, bet atbildes spēlē "Torpedo" uzvarēja ar 4:2, pārtraucot rīdzinieku šosezon pirmo trīs uzvaru sēriju. Līdz ar to kvalifikācijas kārtas uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus Rīgas "Dinamo" komandā guva Pols Šekura.

Tikmēr "Donbass" komanda ieņēma devīto vietu KHL Rietumu konferencē un kvalifikācijas kārtā tai nebija jāpiedalās.

Regulārajā sezonā rīdzinieki ar Ukrainas klubu, kas KHL pievienojās pirms šīs sezonas, aizvadīja divas savstarpējās spēles. 3.oktobrī Doņeckā mājinieki bija pārāki ar 4:2, bet 6.janvārī "Donbass" klubs uzvarēja arī izbraukumā ar 4:1.

Kā ziņots, "Donbass" komandu trenē slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš iepriekš vairākas sezonas vadīja arī Rīgas "Dinamo", bet tās vārtsargus trenē Sergejs Naumovs.

Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA