Citi sporta veidi
2013. gada 11. marts, 22:13

Lisovskis kļuvis par pirmo florbolistu, kurš Latvijas čempionātā guvis 1000 punktu

Jauns.lv

RTU/"Inspecta" komandu pārstāvošais Kristiāns Lisovskis kļuvis par pirmo Latvijas florbola čempionāta spēlētāju, kurš sasniedzis 1000 gūto punktu robežu, vēsta vienība. Turklāt šis ir arī unikāls rezultāts pasaulē, jo nevienas valsts līgā vēl kāds spēlētājs nav ticis pie 1000 punktiem.

Pirms 2012./13. gada sezonas Lisovska kontā Latvijas čempionāta virslīgā bija 948 (647+301) rezultativitātes punkti, kas viņu pārliecinoši ierindoja visu laiku rezultatīvāko spēlētāju saraksta pašā augšgalā. Vēsturisko rezultātu viņš sasniedza piektdien, kad RTU/"Inspecta" ceturtdaļfināla sērijā trešo reizi pieveica Stalbes "Pārgauju", kvalificējoties pusfinālam.

Šosezon Lisovskis regulārajā čempionātā izcēlies ar 31 gūtajiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, kas deva 14.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet trijās ceturtdaļfināla spēlēs viņš pievienoja vēl astoņus vārtus un divas piespēles.

Lisovskis karjeru sāka 1996./97.gada sezonā RTU/"Lekrings" komandas sastāvā un šobrīd aizvada savu 17.sezonu valsts spēcīgākajā florbola līgā. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī tādas komandas kā "Ķekava" un "Talsi"/"Triobet", bet pēdējās četras sezonas nemainīgi spēlējis RTU/"Inspecta" komandas sastāvā. Katrā no pēdējām astoņām sezonām Lisovskis ticis pie vismaz 50 rezultativitātes punktiem.

Pasaulē spēcīgākajā Zviedrijas čempionātā somu florbolists Mika Kohonens šobrīd tuvojas 900 punktu robežai.

Čempionāta pusfinālā RTU/"Inspecta" sacentīsies ar Cēsu "Lekrings" florbolistiem.

LETA