Strīdīgs vārtu guvums maksā Rīgas "Dinamo" zaudējumu. VIDEO
Rīgas "Dinamo" labā vienīgos vārtus guva Andris Džeriņš.
2013. gada 19. marts, 12:15

Strīdīgs vārtu guvums maksā Rīgas "Dinamo" zaudējumu. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas trešajā mačā otrdien ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) izbraukumā piekāpās Habarovskas klubam "Amur", pārtraucot piecu uzvaru sēriju.

Līdz ar to pirmā KHL Cerību kausa ieguvējs noskaidrosies trešdien.

Aizvadītajā mačā spēles rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja "Amur" spēlētājs Dmitrijs Tarasovs, bet izlīdzinājumu panāca Andris Džeriņš. Savukārt uzvaras vārtus trešās trešdaļas sākumā "Amur" labā guva Jevgēņijs Orlovs.

Sērijā rīdzinieki saglabāja vadību ar 2-1.

Aizvadītajā mačā rezultātu "Amur" komanda atklāja jau trešajā minūtē, kad vārtu priekšā veiksmīgākais no šaura leņķa bija Dmitrijs Tarasovs. Turpinājumā abu komandu hokejisti apmainījās ar noraidījumiem, kas abi tika piešķirti par asu spēli pie borta, tomēr nevienai no vienībām šīs iespējas neizdevās izmantot, kaut labākus momentus spēja izmantot "Amur" hokejisti.

Pirmās trešdaļas otrajā pusē pēc sadursmes ar komandas biedru uz ģērbtuvēm devās "Amur" spēlētājs Juha Peka Hitenens, bet kopumā laukumā ritēja aktīva un agresīva spēle. To veiksmīgāk izmantoja "Dinamo" hokejisti, un piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām izlīdzinājumu 1:1 panāca Andris Džeriņš. Vārtu guvums izdevās kuriozs, jo pretuzbrukumā Džeriņš vēlējās atdot piespēli Robertam Bukartam, taču netrāpīja pa ripu un otrajā mēģinājumā jau izdarīja metienu, kas bija nekļūdīgs. Šādi arī noslēdzās pirmā trešdaļa.

Otrās trešdaļas sākumā uz ledus palika guļot rīdzinieku aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kuram pēc pretinieku metiena ripa trāpīja pa seju. Kaut labu momentu spēja izveidot Roberts Bukarts, pirmajā otrās trešdaļas pusē "Amur" hokejistiem piederēja ļoti izteikts pārsvars un viņi pilnībā kontrolēja mača gaitu.

Trešdaļas pirmajās desmit minūtēs metienu attiecība bija 9:3 "Amur" labā un turpinājās aktīvs, brīžiem pat haotisks hokejs. Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām pie noraidījuma tika Miks Indrašis, un tas atkal ļāva mājiniekiem ilgstoši iespiest "Dinamo" komandu savā zonā, tomēr katru reizi veiksmīgs vārtos bija Mīkaels Telkvists. Trešdaļas beigās ripa pēc komandas biedra raidījuma pa seju trāpīja arī Polam Šekuram, kurš arī steidzīgi devās uz vārtiem, bet pēc cīņas otrās daļas rezultāts saglabājās neizšķirts 1:1.

Trešās trešdaļas sākumā pie saviem vārtiem nedroši nospēlēja Telkvists - nespēja piefiksēt ripu, un "Amur" spēlētāji, turpinot bakstīt vārtsargu, iestūma ripu vārtos, rīdziniekiem nokļūstot zaudētājos ar 1:2. Kaut šajā epizodē Jēkabs Rēdlihs tika uzgrūsts virsū vārtsargam, tiesneši video atkārtojumu skatīties nedevās.

Arī izšķirošajā spēles trešdaļā turpinājās ātra spēle no vieniem vārtiem uz otriem, bet rīdzinieki spēja izveidot ievērojami vairāk momentu nekā iepriekš, kā arī kontrolēja ripu. Neskatoties uz daudzajiem momentiem, paņemto pārtraukumu un arī noņemto vārtsargu, izlīdzinājumu rīdziniekiem tā arī neizdevās panākt un tika piedzīvots zaudējums.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā piektdien "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar 2:0, bet dienu vēlāk savā laukumā spēja atspēlēties no iedzinējiem un triumfēt ar 4:3. Līdz ar to sērijā rīdzinieki atrodas vadībā ar 2-0.

Uz Habarovsku Rīgas "Dinamo" komanda devusies 23 hokejistu sastāvā. Ar komandu devušies arī Mārtiņš Karsums un Arvīds Reķis, tomēr skaidrs, ka Reķis rokas pirksta lūzuma dēļ nevarēs palīdzēt laukumā.

Līdz šim abas komandas KHL regulārajos čempionātos savā starpā spēlējušas 12 reizes, un bilance ir labvēlīgāka "Dinamo" hokejistiem, kuri izcīnījuši astoņas uzvaras, bet četras reizes uzvarējuši pretinieki. Šajā sezonā katra no komandām uzvarēja savā laukumā.

KHL regulārajā čempionātā "Amur" ar 44 punktiem 52 spēlēs ierindojās Austrumu konferences priekšpēdējā, 11.vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu palika pēdējā, 14.pozīcijā Rietumu konferencē.

Līdz ar to rīdzinieki Cerību kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēc tam ceturtdaļfinālā izšķirošās spēles "bullīšos" "Dinamo" uzvarēja Doņeckas "Donbass" hokejistus ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Tikmēr "Amur" Cerību kausu sāka no ceturtdaļfināla kārtas, kurā ar 3-1 uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg", bet pusfinālā piektā mača pēcspēles metienos pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kaut arī regulārajā čempionātā rīdzinieki izcīnīja par septiņiem punktiem vairāk nekā "Amur", sava laukuma priekšrocības sērijā ir tieši Habarovskas klubam, jo tas bija augstākā pozīcijā savā konferencē.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Habarovskas "Amur" pirmie vārti - video:

Andris Džeriņš panāk izlīdzinājumu - video:

Strīdīgais uzvaras vārtu guvums - video:

LETA/Foto: Lita Krone/LETA, Edijs Pālens/LETA