Citi sporta veidi
2013. gada 31. marts, 01:20

Pirmoreiz ekskursijām atvērts Londonas olimpiskais parks

Jauns.lv

Pirmoreiz kopš Londonas olimpisko spēļu noslēguma šajā nedēļas nogalē publikai atvērts olimpiskais parks, kurā atradās daudzas sporta būves.

Uz stundu garu ekskursiju, kurā cilvēkiem būs iespējams redzēt arī "aizkulises", jau pārdotas 23 000 biļetes. Apmeklētājiem jāpārvietojas ar ķiverēm un spilgtām vestēm, jo pagaidām olimpiskajā parkā joprojām risinās aktīvi pārbūves darbi, sporta objektu pārveidē par dzīvojamo rajonu un skolām.

Paredzams, ka jaunā Stretfordas pilsētiņa tiks atvērta jūlijā, bet kopumā pārbūve noslēgsies nākamajā gadā. 18 mēnešus ilgi darbi izmaksās 292 miljonus mārciņu (243 miljonus latu). Tiek plānots, ka 20 gadu laikā tur uz dzīvi pārvāksies 8000 cilvēku.

Olimpiskajā parkā nedēļas nogalēs un skolu brīvlaikos būs iespējams doties ekskursijā līdz 23.jūnijam.

Tā, piemēram, lauka hokeja arēna ir demontēta, pazudis pasaulē lielākais "McDonald's" restorāns un novākts arī peldēšanas centrs, kas jau sākotnēji bija veidota kā pagaidu būve.

Tomēr parkā paliks olimpiskais stadions, kurā joprojām notiks vieglatlētikas un futbola pasākumi. 2016.gadā to pārņems Vesthemas "United" futbola klubs. Līdz tam laikam 80 000 vietu stadiona ietilpība tiks samazināta līdz 54 000.

Plānots, ka 2017.gadā olimpiskajā stadionā norisināsies pasaules vieglatlētikas čempionāts.

LETA