Artūrs Irbe: Masaļskim ir ļoti laba pašsajūta, viņš ir izsalcis pēc hokeja
"Edgaram ir ļoti laba pašsajūta, viņš ir izsalcis," pēc sestdienas rīta treniņa žurnālistiem izteicās Irbe.
2013. gada 4. maijs, 12:32

Artūrs Irbe: Masaļskim ir ļoti laba pašsajūta, viņš ir izsalcis pēc hokeja

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases vadošais vārtsargs Edgars Masaļskis ir ļoti izsalcis pēc atgriešanās laukumā, bet par viņa veselības stāvokli nevienam nevajadzētu uztraukties, uzskata valstsvienības treneris Artūrs Irbe.

Gatavošanos pasaules čempionātam Masaļskim nopietni ietekmēja meniska operācija, kā rezultātā vārtsargs nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē. Savu pēdējo maču Masaļskis aizvadījis 17.februārī.

"Edgaram ir ļoti laba pašsajūta, viņš ir izsalcis," pēc sestdienas rīta treniņa žurnālistiem izteicās Irbe. "Nevienam par viņu nav jāuztraucas. Ir izdarīts viss, lai Edgars būtu iespējami labā fiziskajā formā un ar optimālu pašsajūtu. Tas vislielākajā mērā ir viņa paša nopelns."

Tiesa, nav pārliecības, ka Masaļskis stāsies Latvijas izlases vārtos pirmajā turnīra spēlē sestdien pret Krieviju. Iespējams, ka viņa došanās uz ledus tiek plānota līdz ar svētdienas maču pret ASV, kurā punktu izcīnīšanas iespējamība ir potenciāli augstāka. Tieši spēļu kalendāru Irbe izcēla kā vienu no atskaites punktiem, izvēloties Latvijas izlases vārtsargu katrā attiecīgajā mačā.

"Kā treneris par mūsu spēļu kalendāru nevaru sūdzēties. Visi ir gandarīti, ka sagatavošanās posms ir galā. Spēlētāji ir gatavi, bet pirms atklāšanas mača neliels satraukums ir jūtams," izteicās Irbe. "Pēc pirmā mača ieiesim ritmā, taču sākums vienmēr ir svarīgs. Galvenais ir spēlēt disciplinēti un ievērot savas spēles tendences. Ja to spēsim, līdzvērtīgi cīnīsimies arī ar turnīra favorītiem."

Irbe atklāja, ka Krievijas izlases rindās nevienam spēlētājam īpaša uzmanība netiek atvēlēta, jo šajā komandā ir pārāk daudz augstas klases meistaru, lai kādu no viņiem atstātu nepieskatītu.

Spēle pret Krieviju, kas Latvijas izlasei būs pirmā čempionātā, šodien sāksies plkst.16.15.

Kā ziņots, svētdien izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņš Helsinkos ieradīsies svētdien ap pusdienlaiku, tāpēc prognozējams, ka otrajā turnīra mačā pret ASV laukumā nedosies.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija svētdien spēkosies ar ASV, otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA