Lauris Dārziņš: treneri atrada pareizos vārdus
Lauris Dārziņš ar elegantu soda metienu pārspēja Slovākijas izlases vārtsargu Rastislavu Staņu.
2013. gada 10. maijs, 14:11

Lauris Dārziņš: treneri atrada pareizos vārdus

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases treneriem bija ļoti liela loma, lai spēlētāji saņemtos pēc pirmajās trijās pasaules čempionāta spēlēs piedzīvotajiem zaudējumiem, pēc uzvaras pār Slovākiju atzina valstsvienības kapteinis Lauris Dārziņš.

Kā ziņots, ceturtdien Latvijas hokejisti ar 5:3 pieveica slovākus, tiekot pie savas pirmās uzvaras šī gada pasaules čempionātā, bet pats Dārziņš mačā izcēlās ar "hat-trick".

"Mums uzvara bija nepieciešama kā gaiss. Izslēgšanas spēles jau sākušās - katrs mačs no svara. Nezinu, kādēļ, bet vienmēr ejam to smagāko ceļu, zaudējot pāris spēles un pēc tam mēģinot sasmelt izlieto ūdeni," pēc mača izteicās Dārziņš.

Slovākijas izlases aizsargs Renē Vidarenijs, kurš pret Latviju guva vienus vārtus, atzina, ka viņa komandai šajā mačā vajadzēja uzvarēt.

"Mums katra spēle ir svarīga. Latviju vēlējāmies uzvarēt, taču jau spēles sākumā nonācām iedzinējos. Dzināmies viņiem pakaļ visu spēli, taču uzvarēt nespējām. Skaidrs ir viens, jāuzvar nākamā spēle," sacījis Vidarenijs.

Uzbrucējs Zemgus Girgensons mačā pret slovākiem guva debijas vārtus Latvijas izlases sastāvā.

"Pēc pirmajām trim spēlēm nonācām neapskaužamā situācijā - tikai zaudējumi un nulle punktu. Tā nav laba situācija, kur būt. Redzot, kā Francija uzvarēja Krieviju, sapratām, ka pasaules čempionātā nekas nevar būt neiespējams. Uz spēli ar Slovākiju iznācām ar apņēmību, smagi strādājām, nopelnījām veiksmi un uzvarējām," izteicies Girgensons.

"Arī iepriekšējās spēles aizvadījām labi, taču mums neveicās ar vārtu gūšanu. Mačā ar Slovākiju viss izdevās krietni labāk - ātri guvām vārtus un gandrīz visu maču atradāmies vadībā," aģentūra "R-Sport" citē Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Spruktu. "Šis bija mūsu "izlaušanās" mačs. Mums beidzot izdevās ar augstu atdevi spēlēt visas 60 minūtes, un tikām atalgoti ar uzvaru."

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvijas izlase sestdien ar 0:6 kapitulēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, turpinājumā ar 1:4 piekāpās arī ASV hokejistiem, bet trešajā mačā otrdien ar 3:5 zaudēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Tā kā Latvijas izlase zaudēja arī pēdējās četrās pagājušā gada pasaules čempionāta spēlēs, neveiksmju sērija bija sasniegusi septiņus mačus.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad aizvadītas četras pilnas spēļu kārtas un pa deviņiem punktiem ir Krievijas un ASV izlasēm. Par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Francija un Slovākija. Četri punkti ir Vācijas kontā, bet pie trim punktiem tikušas Austrija un Latvija.

Zīmīgi, ka A divīzijas pasaules čempionātos abas izlases līdz šim savā starpā bija tikušās vien vienu reizi, kad 1997.gadā Latvija bija pārāka ar 5:4. Tikmēr olimpisko spēļu laikā abas valstsvienības spēkojušās trīs reizes - 2002.gadā Soltleiksitijā aizraujošs mačs noslēdzās neizšķirti 6:6, 2006.gadā Turīnā Latvija piekāpās ar 3:6, bet vēl pēc četriem gadiem Vankūverā kapitulēja ar 0:6.

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA/Foto: AFP/LETA