"Heat" un "Grizzlies" basketbolisti iekļūst NBA izslēgšanas turnīra pusfinālā
NBA čempioni Maiami "Heat" izslēgšanas spēlēs pagaidām ir zaudējuši vienu spēli.
Basketbols
2013. gada 16. maijs, 10:31

"Heat" un "Grizzlies" basketbolisti iekļūst NBA izslēgšanas turnīra pusfinālā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pusfinālu jeb savu konferenču finālus trešdien sasniedza pašreizējā čempionvienība Maimi "Heat" un Memfisas "Grizzlies".

Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē Maiami "Heat" spraigā mačā savā laukumā izdevās pārspēt Čikāgas "Bulls" vienību ar rezultātu 94:91 (30:21, 17:32, 22:24, 25:14), sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Maču krietni aktīvāk uzsāka "Heat" basketbolisti, kuri nepilnu triju minūšu laikā panāca 10:0 pārsvaru, bet pēc nospēlētām sešām minūtēm un 35 sekundēm izvirzījās vadībā pat ar 18 punktu pārsvaru (22:4). Tomēr "Bulls", pateicoties Karlosa Būzera un Neita Robinsona pūliņiem, spēja atgūties un pirmo ceturtdaļu beigt tikai ar deviņu punktu deficītu.

Spēles turpinājumā Čikāgas komanda atsāka pakaļdzīšanos, otrā puslaika beigās pirmo reizi izvirzoties mača vadībā ar 38:36, kad precīzs bija Džimija Batlera trīspunktu metiens. "Bulls" turpināja palielināt savu pārsvaru, pirmo puslaiku noslēdzot savā labā ar 53:47.

Otrais puslaiks pagāja līdzīgā cīņā, taču pēc trešās ceturtdaļas Čikāgai izdevās palielināt rezultāta starpību vēl par diviem punktiem. Savukārt noslēdzošā spēles daļa pagāja "Heat" zīmē, kas, pateicoties Norisa Kola, Lebrona Džeimsa un Dveina Veida veiksmēm, ceturtās ceturtdaļas vidū spēja atkal izvirzīties vadībā un pārsvaru noturēt līdz pat spēles beigām.

Rezultatīvākais Maiami rindās bija šīs sezonas vērtīgākais spēlētājs Lebrons Džeimss, kurš sameta 23 punktus, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Dveins Veids pievienoja 18 punktus.

Tikmēr zaudētājiem rezultatīvākais bija Būzers, kurš iemeta 26 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla sērijā Memfisas "Grizzlies" izbraukumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" ar rezultātu 88:84 (18:23, 32:15, 14:24, 24:22), triumfējot arī sērijā ar 4-1.

Maču aktīvāk iesāka mājinieki, kuri pirmo ceturtdaļu noslēdza savā labā ar piecu punktu pārsvaru. Taču Memfisa nepadevās, bija pārliecinoši labāka otrajā ceturtdaļā un pēc pirmā puslaika, pateicoties Zeka Rendolfa 11 punktiem otrajā divpadsmitminūtē, izdevās izvirzīties vadībā ar 50:38.

Spēles otrajā daļā "Thunder" basketbolisti centās atspēlēties un sēriju pagarināt, taču viņiem ne reizi neizdevās izvirzīties vadībā, lai gan trešās ceturtdaļas noslēgumā pēc Tebo Sefološas precīzā divpunktu metiena Oklahomasitija panāca tikai divu punktu deficītu. Atlikušajā spēles daļā Memfisa turēja spēles grožus savās rokās un izcīnīja uzvaru, triumfējot arī visā sērijā.

"Grizzlies" rindās labākais bija Rendolfs, kurš iemeta 28 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Thunder" sastāvā labākais bija Kevins Durents, kurš guva 21 punktu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles.

"Heat" līgas pusfinālā sacentīsies ar Ņujorkas "Knicks" vai Indiānas "Pacers" komandām. Šajā sērijā pašlaik ar 3-1 vadībā ir ņujorkieši.

Savukārt "Thunder" konferences finālā sagaida spēkošanās ar Sanantonio "Spurs" vai latvieša Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas "Warriors" komandu. Šajā duelī pašlaik "Warriors" zaudē ar 2-3.

LETA/Foto: AFP/LETA