Citi sporta veidi
2013. gada 8. jūnijs, 22:48

SOK prezidenta amata kandidāts Bahs vēlas ieviest atsevišķu olimpisko TV kanālu

Jauns.lv

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amata kandidāts Tomass Bahs vēlas ieviest atsevišķu olimpisko televīzijas kanālu, kas raidītu arī laikaposmā starp olimpiskajām spēlēm.

Daudziem olimpiskajiem sporta veidiem pasaulē nav pietiekamas publicitātes televīzijā, kas arvien samazina skatītāju interesi par tiem, žurnālistiem piektdien teica Bahs, kurš ir viens no sešiem SOK prezidenta amata kandidātiem. Bahs arī vēlas padarīt elastīgāku olimpisko spēļu programmu un pārskatīt rīkotājpilsētu izvēles principus.

"Ja sporta veidam pasaulē nav pietiekams atspoguļojums televīzijā, tas zaudēs arvien vairāk bērnu un jauno sportistu," paskaidroja pašreizējais SOK viceprezidents.

Bahs uzskata par nepieciešamu ieviest olimpisko televīziju, taču atzina, ka tam nepieciešams ilgs laiks, nevis daži gadi. Olimpiskā televīzija rādītu pasaules un kontinentu čempionātus visos olimpiskajos sporta veidos, lai piesaistītu plašāku un jaunāku auditoriju.

Pirms četriem gadiem nodomu ieviest savu televīziju pieteica ASV olimpiskā komiteja, taču atteicās no plāna īstenošanas pēc SOK un NBC televīzijas iebildumiem.

Pašreizējais SOK prezidents Žaks Roge pilnvaras noliks septembrī pēc amatā pavadītiem 12 gadiem.

BNS