Basketbols
2013. gada 9. jūlijs, 14:23

Losandželosas ''Lakers'' atbrīvo no komandas Pasaules Mieru

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas ''Lakers'' pirmdien atbrīvojusi Metu Vorldu Pīsu (Metta World Peace), kuram līgumā bija palicis vēl viens gads šajā vienībā, vēsta ASV mediji.

''Lakers'' komandā šīs iepriekš bēdīgu slavu guvušais basketbolists spēlēja pēdējās četras sezonas, bet pagājušajā vidēji spēlē guva 12,4 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja 1,5 rezultatīvas piespēles.

Pagājušā gada pavasarī Pīss tika diskvalificēts uz septiņām spēlēm par sitienu ar galvu pretinieku aizsargam. Miermīlīgā vārda (Pasaules Miers) īpašnieks, kurš kādreiz bija pazīstams kā Rons Ārtests, ir izcietis arī vienu no NBA vēsturē lielākajiem sodiem, kad 2004.gada novembrī viņu diskvalificēja uz 86 spēlēm par iesaistīšanos Indiānas "Pacers" basketbolistu kautiņā ar Detroitas "Pistons" faniem.

Pirmdien ''Lakers'' panāca vienošanos par līguma noslēgšanu ar centra spēlētāju ASV vācieti Krisu Kāmanu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Dalasas ''Mavericks''. Viņš nāks brīvā aģenta Dvaita Hovarda vietā, kurš izvēlējies karjeru turpināt Hjūstonas ''Rockets'' komandā.

BNS