No amata atkāpies PSG sporta direktors Leonardu. VIDEO
"PSG vadībai ir grūti pieņemt Leonardu aiziešanu, taču mēs respektējam šādu lēmumu," teikts komandas oficiālajā paziņojumā.
Futbols
2013. gada 10. jūlijs, 17:17

No amata atkāpies PSG sporta direktors Leonardu. VIDEO

Jauns.lv

No amata atkāpies Francijas futbola čempionvienības Parīzes "Saint Germain" (PSG) sporta direktors Leonardu.

Jau vēstīts, ka Francijas Futbola līgas (LFP) disciplinārlietu komisija brazīlieti Leonardu 31.maijā atzina par vainīgu tiesneša pagrūšanā, viņu sodot ar deviņu mēnešu diskvalifikāciju, kuras laikā PSG sporta direktors nevar pildīt savus oficiālos darba pienākumus.

Leonardu iesniedza apelāciju, cerot uz soda atcelšanu, tomēr tas rezultējās vēl bargākā diskvalifikācijā - uz visu nākamo sezonu. Tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc sporta direktors iesniedzis atlūgumu.

"PSG vadībai ir grūti pieņemt Leonardu aiziešanu, taču mēs respektējam šādu lēmumu," teikts komandas oficiālajā paziņojumā.

Leonardu savus pienākumus beigs pildīt 2.septembrī.

Starpgadījums, par ko Leonardu saņēma bargo diskvalifikāciju, notika 5.maijā, kad pēc mača, kurā PSG nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Valenciennes" komandu, Leonardu stadiona tunelī ar plecu pagrūda tiesnesi Aleksandri Kastro. Incidentu izdevās nofilmēt arī "Canal Plus" televīzijas kamerai.

Leonardu bija neapmierināts ar tiesneša lēmumu pirmajā puslaikā noraidīt PSG komandas kapteini Tjagu Silvu, kuram sarkanā kartīte tika parādīta par to, ka viņš pacēla rokas gaisā, protestējot pret tiesneša svilpi.

Tāpat PSG komanda sodīta ar trīs punktu atņemšanu, tomēr šis sods piešķirts nosacīti un tiks īstenots vien pie līdzīgiem pārkāpumiem nākamajā sezonā.

Pirms tam jau iepriekš sezonas gaitā Leonardu bija saņēmis nosacītu diskvalifikāciju par tiesnešu kritizēšanu.

Kā ziņots, šosezon "Saint-Germain" komanda izcīnīja pirmo Francijas čempionu titulu kopš 1994.gada.

Leonardu pagrūž tiesnesi - video:


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video