Timma: uz Memfisu mani aicina arī nākamgad
Jānis Timma ir apmierināts ar savu debiju Latvijas vīriešu basketbola izlasē.
Basketbols
2013. gada 12. augusts, 10:57

Timma: uz Memfisu mani aicina arī nākamgad

Jauns.lv

Latvijas izlases un "Ventspils" kluba basketbolistu Jāni Timmu uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Memfisas "Grizzlies" aicina arī nākamgad, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja pats spēlētājs.

Kā ziņots, "Grizzlies" komanda Timmu šīgada NBA draftā izvēlējās ar 60.numuru. Viņš kļuva par vēsturē trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts NBA draftā.

Draftēšana otrajā kārtā negarantē līgumu ar "Grizzlies" komandu, tāpēc Timma savu lietderību centās pierādīt Vasaras līgā, kur ar ievērības cienīgu sniegumu izcelties nespēja.

"Par daudzām lietām teica, ka tās ir labā līmenī, bet pie tikpat daudzām vēl daudz jāstrādā," pauda Timma. Basketbolists atklāja, ka turpmākajos gados "Grizzlies" komanda sekos līdzi spēlētājam, turklāt latvietis uzaicināts nākamajā vasarā uz Memfisu braukt atkal.

Timma prata teikt, ka pastāv iespēja nākamajā sezonā spēlēt kaut kur citur, nevis Latvijas Basketbola līgas (LBL) vicečempionu "Ventspils" sastāvā, kur basketbolists aizvadīja iepriekšējo sezonu. Tomēr spēlētājs galvu par to nelauza, jo viņam ir līgums ar "Ventspili", un "Grizzlies" tas apmierinot.

"Kad trenējos ar spēlētājiem, kuriem jau ir līgumi, tiešām redzēju, ka konkurēt ar viņiem ir reāli," izteicās Timma, kurš šobrīd ar Latvijas pieaugušo izlasi gatavojas rudenī gaidāmajam Eiropas čempionātam. "Man viss jāsāk no apakšas. Sevi no jauna jāpierāda. Ar pirmajām spēlēm izlasē esmu apmierināts."

Basketbolists domā, ka izlase Eiropas čempionātā var sasniegt daudz ar savu jaunību, agresivitāti, ātrumu.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Jānis Blūms ("Astana", Kazahstāna), Dairis Bertāns, (Bilbao "Uxue", Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Jānis Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Jānis Timma, Ronalds Zaķis (abi - "Ventspils"), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas "Mitteldeutscher", Vācija), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA