Bukarts: spēlēt kopā ar Indraši un Šekuru ir liela bauda
Roberts Bukarts kopā ar saviem maiņas partneriem pārbaudes turnīrā Prāgā demonstrē saturīgu sniegumu.
2013. gada 14. augusts, 11:00

Bukarts: spēlēt kopā ar Indraši un Šekuru ir liela bauda

Jauns.lv

Spēlēt kopā ar tādiem spēlētājiem kā Miku Indraši un kanādieti Polu Šekuru ir liela bauda, pēc Čehijā notiekošā pārbaudes turnīra otrās spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba mājaslapā Rīgas "Dinamo" citēts vienības uzbrucējs Roberts Bukarts.

Otrdien "Dinamo" ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) atzina Prāgas "Lev" hokejistu pārākumu. Bukarts Rīgas vienības labā guva otro vārtus.

"Spēlētāji ļoti labi cīnījās. Pirms spēles runājām, ka nedrīkstam zaudēt ne divcīņās, ne spēka spēlē, ne vēlmē uzvarēt, un es uzskatu, ka komanda izlika visu maksimālo," pauda Bukarts. "No 2:3 panācām 3:3 un trešajā periodā izskatījāmies daudz labāk nekā otrajā."

Mačā pret "Lev" Bukarts spēlēja vienā virknējumā ar Indraši un Šekuru. Šī maiņa guva divus no trīs "Dinamo" vārtiem.

"Ar Indraši kopā esmu spēlējis jau Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kā arī U-18, U-20 izlasēs. Ar viņu un Šekuru kopā spēlēt ir liela bauda. Galvenais pareizajā brīdī atvērties un seko precīza piespēle," izteicās Bukarts.

"Treniņos strādājām pie tā, lai tikai taisni neskrietu zonā, bet viens zem otra atvērtos ar īsām piespēlēm izietu cauri vidējai zonai. Uzskatu, ka šoreiz uzdevumus izdevās izpildīt, bet ir lietas, pie kurām jāstrādā. Trešdien mums būs liela video sapulce par šīm abām, aizvadītajām spēlēm un tad redzēsim visas nianses," atklāja "Dinamo" uzbrucējs. "Mums ir labāk jāsagaida pretinieki, un līdz ko izmetam ripu no zonas, ātrāk jādodas no tās ārā. Arī aizsardzība vidējā zonā jāveido ātrāk, lai pretinieks nepaspētu ieskrieties. Spēlētāji viens pie otra sāk pierast un komandā ir pozitīva gaisotne, kas ir pats galvenais."

Bukarts pēc mača pret "Lev" prata teikt, ka Prāgas vienībai bijis izcils vārtsargs, kurš ļoti veiksmīgi darbojies pēcspēles metienu sērijā.

"Pie metieniem jāpiestrādā treniņos. Katram spēlētājam jau ir kāda atstrādāta kustība un ja pēc tās pagaidām nekrīt, tas nenozīmē, ka sezonā vai nākamajā spēlē neiekritīs. Tas ir pirmsezonas turnīrs, un nav ko īpaši satraukties. Jāturpina trenēties un, domāju, viss būs kārtībā," sacīja Bukarts.

Turnīra turpinājumā ceturtdien Rīgas "Dinamo" pretiniekos būs Ufas "Salavat Julajev", bet piektdien sekos mačs par vietu turnīrā.

Latvijas klubam šajā turnīrā nepalīdz vārtsargs Māris Jučers, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Juris Upītis. Jučers pašlaik iedzīvojies rokas savainojumā, Bičevskis ir traumējis ceļgalu, bet Upītis - plecu. Jāizceļ, ka Jučers un Upītis "Dinamo" komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA