Rīgas "Dinamo" "Dzelzceļa kausa" finālā pagarinājumā piekāpjas Sanktpēterburgas "SKA"
2013. gada 29. augusts, 22:10

Rīgas "Dinamo" "Dzelzceļa kausa" finālā pagarinājumā piekāpjas Sanktpēterburgas "SKA"

Jauns.lv

Rīgā notiekošajā "Latvijas Dzelzceļa" kausā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām ceturtdien finālmačā zaudējumu pagarinājumā piedzīvoja Rīgas "Dinamo" vienība, kas ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Pirmā perioda sākumā rīdziniekiem bija vismaz divas labas iespējas gūt vārtus - vispirms vārtiem garām meta Roberts Bukarts, bet brīdi vēlāk savu izdevību neizmantoja slovāks Marsels Haščāks. Perioda otrajā pusē "Dinamo" neizmantoja divas minūtes skaitliskā vairākuma spēles, bet uzreiz pēc tā beigām SKA uzbrucējs Artēmijs Panarins pārspēja Mīkaelu Telkvistu, un rīdzinieki nonāca iedzinējos (0:1).

Otrā perioda sākumā "Dinamo" komanda vēlreiz nonāca vairākumā un, lai gan pretinieku vārtus izdevās pamatīgi apdraudēt, SKA vārtsargs Iļja Ježovs palika nepārspēts. Perioda astotajā minūtē viens pret Ježovu izgāja kanādiešu uzbrucējs Pols Šekura, taču viņam neveicās ar uzbrukuma noslēgumu. Perioda otrajā pusē "Dinamo" savā labā nespēja izmantot arī trešo un ceturto vairākuma spēli, lai gan cerīgas epizodes, tajā skaitā Mika Indraša izpildījumā, netrūka.

Trešā perioda sākumā pirmoreiz mačā mazākumā nonāca rīdzinieki, taču tieši šajā laikā izdevās izlīdzināt rezultātu (1:1). Georgijam Pujacam spēcīgi raidot ripu ārā no savas aizsardzības zonas, tā trāpīja pretspēlētājam un mainīja lidojuma virzienu, kā rezultātā nonāca pie kanādiešu uzbrucēja Kaila Vilsona, kurš bija pārāks solo izgājienā pret Ježovu. SKA pēc šī vārtu zaudējuma pārņēma iniciatīvu, taču rezultātu pamatlaikā mainīt nespēja. Pēdējās sekundēs lieliska iespēja kļūt pat mača varoni bija Jurim Upītim, taču ripas metiens no vārtu priekšas nebija sekmīgs.

Finālamača uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, kad ceturtajā minūtē precīzs bija Aleksejs Poņikarovskijs, izcīnot uzvaru SKA komandai turnīrā.

Maču klātienē vēroja 9120 līdzjutēji.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Dinamo" komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, bet "Latvijas Dzelzceļa" specbalvu saņēma Indrašis.

Kā ziņots, "Latvijas Dzelzceļa" kausā piekto vietu šodien ieguva Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo", kas ar rezultātu 2:1 pieveica Kazaņas "Ak Bars" vienību, savukārt trešo vietu turnīrā izcīnīja Prāgas "Lev", kas ar 3:1 pieveica Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Komandas turnīra pirmajā kārtā bija sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīja spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīgas "Dinamo" A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 3:1 pieveica "Lokomotiv", bet otrajā pagarinājumā ar 2:3 piekāpās "Ak Bars", kas deva pirmo vietu grupā.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar M.Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA