Citi sporta veidi
2013. gada 5. septembris, 00:32

Svarcēlājam Juhimenko piektā vieta Eiropas U-15 čempionātā

Jauns.lv

Latvijas jaunais svarcēlājs Alberts Juhimenko trešdien ierindojās piektajā vietā Lietuvā notiekošajā Eiropas čempionātā U-15 vecuma grupā.

Startējot svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, Juhimenko raušanā spēja pacelt 83 kilogramus, bet grūšanā spēja tikt galā ar 102 kilogramus smagu svara stieni. Abos vingrinājumos Latvijas pārstāvim piektā vieta, kas summā deva piekto pozīciju ar 185 kilogramiem.

Otrs Latvijas pārstāvis šajā svara kategorijā Armands Mežinskis raušanā pacēla 76 kilogramus, kas bija astotais rezultāts, bet grūšanā tika galā ar 94 kilogramiem, kas bija sestais labākais rādītājs. Viņam summā 170 kilogrami un astotā pozīcija deviņu sportistu sastāvā.

Par Eiropas čempionu ar summā paceltiem 233 kilogramiem kļuva Rustams Imanzade no Azerbaidžānas.

Jau ziņots, ka par Eiropas čempioniem U-15 vecuma grupā otrdien kļuva Latvijas pārstāvji Rebeka Koha svara kategorijā līdz 48 kilogramiem un Ritvars Suahrevs svara kategorijā līdz 56 kilogramiem.

Latviju Eiropas čempionātā U-15 vecuma grupā pārstāvēs arī Ņikita Ivanovs svarā līdz 85 kilogramiem un Edgars Zemrūķis svarā virs 85 kilogramiem. Savukārt U-17 vecuma grupā Latviju pārstāvēs Rihards Nejs (līdz 62 kilogramiem) un Svens Jānis Andžāns (līdz 94 kilogramiem).

LETA