Aleksandrs Ņiživijs atbrīvots no MHL komandas "Rīga" galvenā trenera amata
Aleksandrs Ņiživijs HK "Rīga" neveiksmīgā sezona ticis pazemināts amatā.
Hokejs
2016. gada 9. novembris, 17:57

Aleksandrs Ņiživijs atbrīvots no MHL komandas "Rīga" galvenā trenera amata

Jauns.lv

Kādreizējais hokejists Aleksandrs Ņiživijs atbrīvots no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandas "Rīga" galvenā trenera amata, informē šīs vienības mātes klubs Rīgas "Dinamo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 40 gadus vecais Ņiživijs par "Rīga" galveno treneri tika iecelts pirms šīs sezonas, tajā nomainot Ronaldu Ozoliņu. Starp abiem speciālistiem notika rokāde, jo iepriekš Ņiživijs strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu, bet no šīs sezonas šo pozīciju ieņēma Ozoliņš.

AS "Dinamo Rīga" padome izvērtēja "Rīga" komandas sniegumu MHL čempionāta 22 spēlēs, atzīstot to par neapmierinošu un atbrīvojot Ņiživiju no amata, bet turpmāk šis speciālists pildīs asistenta pienākumus, jo galvenā trenera postenī atgriezies Ozoliņš.

"Rīga", kas MHL čempionātā pašlaik piedzīvojusi jau desmit neveiksmes pēc kārtas, ar astoņiem punktiem 22 mačos ieņem pēdējo, 15., vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Šosezon "Rīga" regulārajā turnīrā spējusi gūt tikai divas uzvaras.

Pašlaik 43 gadus vecais Ozoliņš "Rīga" vienībā strādā kopš 2011.gada, bet iepriekšējās divas sezonas viņš bija tās galvenais treneris, vienreiz vienību aizvedot līdz izslēgšanas turnīram.

Ņiživijs profesionāla hokejista karjeru noslēdza vien 2014.gadā, bet uzreiz kļuva par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu, šajā amatā nostrādājot divus gadus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā nedēļā Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvu papildināja leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš kļuvis par galvenā trenera Normunda Sējēja palīgu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA