"Lekrings" florbolisti triumfē "EuroFloorball" turnīrā
Citi sporta veidi
2013. gada 13. oktobris, 19:15

"Lekrings" florbolisti triumfē "EuroFloorball" turnīrā

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem Cēsu "Lekrings" svētdien izcīnīja uzvaru Slovākijā notiekošā "EuroFloorball" turnīra finālā.

Izšķirošajā mačā Latvijas klubs ar rezultātu 5:4 (3:2, 0:0, 2:2) pārspēja Igaunijas spēcīgāko komandu Jegevas "Tahe".

Līdz ar to Latvijas klubi turnīrā uzvarējuši visās trijās tā pastāvēšanas sezonās.

Pirmajā trešdaļā "Tahe" florbolisti divreiz izvirzījās vadībā, tomēr Toms Šmits ar diviem gūtiem vārtiem, kā arī Artūrs Jurševskis prata ne tikai abas reizes deficītu atspēlēt, bet arī panākt 3:2 "Lielvārde" labā.

Trešās trešdaļas vidū 4:2 "Lielvārdes" labā panāca Jānis Rajeckis, bet pēc viena Igaunijas kluba precīza metiena divu vārtu pārsvaru atjaunoja Kārlis Bulmeistars. Trīs minūtes pirms cīņas beigām Jegevas komanda atkal vienus vārtus atguva, tomēr "Lielvārde" panākumu nosargāja.

Par labāko spēlētāju Latvijas kluba rindās tika atzīts Jarševskis.

Savukārt turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti "Lekrings" komandas spēlētāji Andris Malkavs un Ingus Laiviņš.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīrā "Lekrings" sākotnēji ar 5:2 pārspēja Slovākijas komandu Žilinas "Grasshoppers", bet pēc tam ar 5:6 sīvā cīņā atzina "Tahe" pārākumu. Savukārt pēc tam pusfinālā Latvijas komanda ar 3:2 pārspēja Fredrikstas "Slevik" vienību no Norvēģijas.

Jau vēstīts, ka dāmu turnīrā seškārtējā Latvijas čempionvienība Kocēnu "Rubene" sestdien izcīnīja piekto vietu.

Arī divos iepriekšējos turnīros, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, "EuroFloorball" turnīri Latvijas klubiem bijuši ļoti veiksmīgi. Tā 2011.gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja RSU/"Runway", bet vīriešu turnīrā - RTU/"Inspecta". Pagājušajā gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti.

Uzvara pērnajā "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrā "Lielvārdei" deva tiesības šogad cīnīties par čempionu kausu, kurā cīnās spēcīgāko Eiropas valstu čempiones, tomēr Latvijas klubs tajā pagājušajā nedēļā cieta divas smagas neveiksmes.

LETA,  Foto: Evija Trifanova/LETA