Vai svētku kūkām droši lietot margarīnu?
foto: Pixabay.com

Vai svētku kūkām droši lietot margarīnu?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Atbild Willow Med uztura speciāliste Santa Sibule.

Mūsdienās margarīna ražošanā vairs nelieto daļēji hidrogenētos taukus, un tas nozīmē, ka tajā ir daudz mazāk transtaukskābju nekā agrāk. Tieši transtaukskābes ir tās, kuras uzturā jācenšas lietot pēc iespējas mazāk.  

Tāpēc lielākajā daļa margarīnu, kuri tagad ir pieejami mūsu veikalos, tikpat kā nemaz nav transtaukskābju, tomēr pilnīgai drošībai labāk izpētīt produkta marķējumu.

Veselīgāka izvēle tomēr ir augu eļļas, piemēram, labi zināmā olīveļļa. Tā nepiešķirs produktam specifisku garšu, bet gatavošanā kalpos tikpat labi kā ierastais margarīns.