foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kristīnes Nevarauskas sapņi piepildās - aktrise ir bērna gaidībās
2018. gada 11. oktobris, 05:16

Kristīnes Nevarauskas sapņi piepildās - aktrise ir bērna gaidībās

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska (38), kas jau krietnu laiku ir kopā ar pazīstamo lietuviešu režisoru Rolandu Atkočūnu (57), ir pirmās atvases gaidībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šoruden Dailes teātrī kolektīva karstākais sarunu temats un lielākā sajūsma ir par aktrises Kristīnes Nevarauskas priecīgajiem jaunumiem – ka brīnišķīgajai māksliniecei pieteicies mazulis, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Aktrise Kristīne Nevarauska dzīvē, teātrī un uz ekrāna

Aktrise Kristīne Nevarauska dzīvē, teātrī un uz ekrāna.

gallery icon
76

Kamēr Dailes teātris ar oficiāliem paziņojumiem par pārmaiņām aktieru sastāvā nesteidz nākt klajā, aktieru vidū tās jau tiek apspriestas – ka Nevarauska kādu laiku gaidāmā bērna dēļ uz skatuves nebūs manāma. Runā arī, ka jau citām aktrisēm tiek dalītas lomas, kuras sākotnēji tika iecerētas Kristīnei.

Pati Nevarauska par topošās māmiņas statusu vēl skaļi paziņot nevēlas. Vaicāta par gaidāmo ģimenes pieaugumu, aktrise, nenoliedzot, ka ir mazuļa gaidībās, žurnālam "Kas Jauns" sacījusi: „Piedodiet, tas nav gadījums, ko komentēt... Būšu vēl teātrī un esmu, taču vairāk komentāru nebūs,” izvairīgi noteica aktrise.

Kopā ar izcilu režisoru

Pēc vairākkārtējas šķiršanās un atkalsaiešanas ar kolēģi aktieri Ģirtu Ķesteri daiļajai Kristīnei Nevarauskai stiprā dzimuma uzmanības nav trūcis. Beidzamajā piecgadē bijuši vairāki attiecību veidošanas mēģinājumi. Lai gan privāto dzīvi Nevarauska allaž centusies paturēt noslēpumā, atklātībā bija nākušas viņas attiecības ar multimediju mākslinieku Arti Dzērvi, bet vēlāk tika fiksēts, ka viņa saietas ar bārmeni Ansi Ancovu.

Pērn Kristīnei radošajā gaisotnē izveidojās dienesta romāns ar pārdesmit gadu vecāko lietuviešu režisoru Rolandu Atkočūnu, un drīz vien romantiskās jūtas pārauga nopietnās attiecībās.

foto: scanpix
Režisors Rolands Atkočūns

Tas bija redzams aizvadītā gada nogalē, kad mākslinieku pāris viens otru morāli atbalstīja, dodoties uz atvadu ceremoniju baznīcā, lai godinātu kādreizējā kolēģa režisora un aktiera Valda Liepiņa piemiņu, un drīz pēc tam apmeklējot režisora Kārļa Auškāpa bēres.

Kristīne Nevarauska un Rolands Atkočūns Valda Liepiņa bērēs

Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska un lietuviešu režisors Rolands Atkočūns režisora Valda Liepiņa bērēs 2017. gada 12. decembrī.

gallery icon
5

57 gadus vecais Rolands Atkočūns ir bijis Maskavas radošās apvienības "Atklāsme" galvenais režisors, Kauņas Mazā drāmas teātra dibinātājs un vadītājs, Šauļu Drāmas teātra vadītājs, Liepājas teātra mākslinieciskais vadītājs, bet 2006.–2007. gada sezonā ar Rafija Šarta komēdijas "Manu sievu sauc Moriss" iestudējumu debitēja Dailes teātrī.

foto: LETA
Režisors Rolands Atkočūns (no kreisās), aktieri Rēzija Kalniņa un Andris Bērziņš piedalās preses konferencē, kurā informē par Dailes teātra 2009./2010. gada sezonas aktualitātēm.

Kopš tā laika viņš Dailes teātrī iestudējis vairākas izrādes, un tajās spēlē arī Kristīne Nevarauska. Piemēram, 2014. gada iestudējumā "Bovarī kundze" Kristīnei tika galvenā – Emmas Bovarī kundzes – loma, bet iepriekšējā sezonā tapušajā izrādē "Karmena" Atkočūns uzticēja Nevarauskai ļoti izteiksmīgu otrā plāna lomu – Hosē sievu Mikaēlu.

Sapni par ģimeni – vīru un bērniem – aktrise loloja jau sen, vēl laikā, kad viņas mīļotais vīrietis bija aktieris Ģirts Ķesteris. Tolaik intervijās Kristīne neslēpa, ka profesionāli jūtas piepildīta, taču pietrūkst pamatīguma, nogruntēšanās privātajā dzīvē.

Vienīgais, ko es gribētu vēl savā dzīvē īstenot, ir ģimene.

"Šis jautājums kļūst arvien aktuālāks. Un nevis ar katru gadu, bet ar katru pusgadu aizvien biežāk par to domāju. Bet tajā pašā laikā jau varu saplānot, ka tik un tik gados man būs pirmais bērns, bet reāli dzīvē tā nenotiek. Domā – vajag iemācīties neplānot? Jā, jo visu nav iespējams ieplānot. Tu nevari savai otrai pusei pateikt: „Pēc mēneša es gribu bērnu!” Tu nevari viens pieņemt lēmumus. Bet domas par ģimeni mani nepamet. Teātrī esmu jau desmit gadu, daudz ko šeit esmu piedzīvojusi, un man gribas pāršķirt jaunu dzīves lapu. Bet tā jau tas ir katrai sievietei: kad ir karjera, gribas vēl arī ģimeni,” pirms septiņiem gadiem atzina Kristīne, bilstot, ka izkrišana no radošās aprites viņu it nemaz nesatrauc

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Ir piemēri, kas rāda – ja esi talantīga, daudzmaz ciešams cilvēks, ja neesi nodedzinājusi visus tiltus, nemaz nevari izkrist no aprites. Turklāt tas nav tik spēcīgs arguments, lai es negribētu bērnus. Lomas nāk un iet, bet bērni paliek,” intervijā žurnālam "Marta" sacījusi aktrise.

Kristīne jau iepriekš atzinusi, ka savā dzīvē grib būt ne tikai aktrise, bet arī sieviete un māte. „Vēlos mieru, lai man būtu mīļotais, bērni un jumts virs galvas.

Gribas to ģimenes pavardu. Gribu būt sieviete, ne tikai aktrise. Nevēlos, lai teātris ir visa mana dzīve.

"Jo man tas varētu būt neveselīgi. Ne vienmēr teātrī būšu pieprasīta, ne vienmēr man būs galvenās lomas...” savulaik bilda Kristīne. Nu tas sāk piepildīties!