foto: Caters News Agency
Foto: labdari Lielbritānijā teju līdz nepazīšanai pārvērš bezpajumtniekus un klaidoņus
2018. gada 7. maijs, 17:06

Foto: labdari Lielbritānijā teju līdz nepazīšanai pārvērš bezpajumtniekus un klaidoņus

Jauns.lv

56 gadus vecais britu frizieris Stjuarts Robertss, kurš zina, ko nozīmē būt atkarīgam, izveidojis labdarības biedrību, kura nu izpletusies līdz iepriekš neparedzētiem apmēriem - Robertss kopā ar saviem brīvprātīgajiem kolēģiem bez maksas griež matus bezpajumtniekiem un klaidoņiem. 

Doma par to, ka viņš varētu ņemt rokās šķēres, radās 2014. gadā, iedvesmojoties no ASV piemēra. Robertss nolēma doties uz Pestīšanas armijas zupas virtuvi Romfordā un rindā stāvošajiem piedāvāt bezmaksas friziera pakalpojumus. 

Šis piedāvājums guva plašu atsaucību, tāpēc drīz vien viņu aicināja arī patversmes, tāpēc drīz vien dzima "Haircuts4Homeless". 

foto: Caters News Agency
Stjuarts ar savu klientu.

Tagad viņa organizācijās strādā 300 brīvprātīgie 45 dažādās vietās Apvienotajā Karalistē, un līdz šim apkalpoti jau 35 000 klientu. 

Organizācijas dibinātājs stāsta, ka šī ideja radās pavisam nejauši. "Es esmu skaidrā jau 12 gadus un pēdējo 10 gadu laikā esmu darbojies kā brīvprātīgais ar alkoholiķiem un narkomāniem. Pēc video noskatīšanās, kur vīrietis Ņujorkā bezpajumtniekiem griež matus, es nolēmu vietējā Pestīšanas armijā ķerties pie savām šķērēm," viņš stāsta, norādot, ka atsaucība bija milzīga, turklāt tā vērsās plašumā pēc video publicēšanas sociālajos tīklos.

Labdari, kas sakopj bezpajumtniekus Lielbritānijā

gallery icon
11

Viņam izdevās tikt arī pie 50 000 eiro granta aprīkojuma iegādei un jaunu frizēšanās atvēršanai. 

Darbs, ko viņš dara, ir ļoti emocionāls un nereti klientu reakcija, ieraugot savu jauno tēlu, personālu noved līdz aizkustinājuma asarām. "Tas ir kas vairāk par matu sakārtojumu, tas ir par pašvērtējumu," skaidro Robertss, norādot, ka pret šiem cilvēkiem darbinieki izturas ar cieņu, kas bezpajumtnieku ikdienā nav ārkārtīgi bieži sastopama parādība. 

"Kas aizsākās kā bezmaksas matu sakārtojumu piedāvāšana, izauga līdz kam tādam, kas mainīja manu dzīvi uz mūžiem," viņš pauž.