foto: Instagram
Modeļu biznesa aizkulises. Krievu meitenes sapņo par Parīzi, taču nokļūst Ķīnā
17 gadu vecā krievu modele Poļina Zubricka.
2018. gada 5. februāris, 06:01

Modeļu biznesa aizkulises. Krievu meitenes sapņo par Parīzi, taču nokļūst Ķīnā

Jauns.lv

Augstās modes skates un Parīzes modes nedēļas pasākumi ir mūža lielākais sapnis vairākumam jauniņo Austrumeiropas modeļu. Diemžēl daudzām meitenēm Francijas galvaspilsētas starmešu gaismas joprojām ir vien sapņi, nevis realitāte. Tostarp - 17 gadu vecajai krievu modelei Poļinai Zubrickai.

Šādas modeles biežāk ir spiestas samierināties un strādāt ne tik prestižā un mazāk atalgotā modes tirgū, piemēram, Ķīnā.

foto: Instagram
17 gadu vecā krievu modele Poļina Zubricka.

Novembrī Ķīnā notika modes nedēļa, un tur strādāja arī Poļina. Tajā laikā meitenei vajadzēja celties pulksten 6, un mājās viņa atgriezās vien uz rīta pusi. Pirms tam oktobrī pasauli bija satricinājusi ziņa par Šanhajas modes nedēļā mirušo 14 gadu veco modeli no Krievijas. 

foto: ekrānuzņēmums no video

Šī traģēdija veicināja diskusijas par sarežģītajiem darba apstākļiem, kaut arī modeļu aģentūra, kura bija sadarbojusies ar mirušo meiteni, noliedza visas aizdomas un pārmetumus par pārstrādāšanos.

Lai kā arī būtu - darbs modeļu industrijā var būt arī finansiāli ienesīgs. Daži aptaujātie modes zīmoli apstiprina, ka modeļi par stundu darba var saņemt apmēram 180 ASV dolāru. 

Poļinai Zubrickai no Novosibirskas (tā ir trešā lielākā Krievijas pilsēta) tā ir ļoti liela nauda. Meitene priecājas, ka trijos mēnešos viņai izdevies nopelnīt apmēram 4070 ASV dolāru.

18 gadu vecās Ļizas Kovaļenko stāsts ir līdzīgs. Arī viņai bija trīs mēnešu vīza darbam Ķīnā. Meitene cerēja, ka darbs Pekinā beidzot viņai sniegs nelielu finansiālo stabilitāti un palīdzēs iegūt pieredzi, kura vajadzīga, lai iekarotu Eiropas tirgu.

Ķīnas modes zīmoli modelēm no Austrumeiropas labprāt maksā par, viņuprāt, eksotisko izskatu. 34 gadu vecais Jangs Ksjaobins, kurš Pekinā vada modeļu aģentūru M2, apstiprina, ka pēdējā laikā tirgū dominē tieši modeļi no Krievijas.

Kaut arī viņš apzinās, ka Ķīna vairākumam Austrumeiropas meiteņu ir tikai pagaidu pietura ceļā uz Eiropu, viņš uzskata, viss nav tik vienkārši un Parīzes modes skates patiešām nav domātas jebkuram.

Tēmas