Vinotēka VinoMetr Dzirnavu un Antonijas ielas stūrī

Vinotēka VinoMetr Dzirnavu un Antonijas ielas stūrī

Jauns.lv

Rīgas klusā centra restorānu klāstu papildinājusi jauna vinotēka – vieta, kur satiekas cilvēki, vīns, ēdiens un laba atmosfēra.

Te valda vīns, un par to, lai tas tīkami sasauktos ar ēdienu un veikalu, parūpējusies dizainere Gundega Reita. Garajā telpā ar lielajiem logiem izvietota bāra lete, uz kuras lepni stāv lieli vīna plaukti, neļaujot paiet garām pat vienaldzīgajiem. Bet pirmais, kas saista skatienu, ir skaistais stiklotais ledusskapis ar līdzi paņemamiem gardumiem – sieriem, trifelēm, olīvām, antipasti. Teju viss pašu importēts. Virs ledusskapja izliktas dažādu eļļu pudeles un svaigi ceptu cepumu maisiņi.

Cepumus un konditorejas izstrādājumus šeit gatavo uz vietas, un tie pieejami plašā klāstā. Par to, lai katru dienu būtu svaigi cepumi, visu laiku jaunas kūkas un deserti (Ls 2 – 3,50), rūpējas konditore Baiba Siliņa, miksējot pasaules klasiku, piemēram, tiramisu un siera kūkas, ar pašmāju garšām. Savukārt par ēdienkarti gādā šefpavārs Sandis Bružas, kurš gatavo gan klasiskas lietas , gan īpašus ēdienus – putotu kazas sieru, pasniegtu ar karamelizētām vīģēm un riekstu cepumu (Ls 4,50), it kā klasisko pastu jaunās garšās (Ls 5,20–6,90), arī ceptus halapenjo ņoki ar ceptām tīģergarnelēm, gorgondzolas mērci un zaļumiem (Ls 5,90). Sēņu mīļotājiem būs grūti atteikties no siltas un sildošas sēņu un valriekstu krēmzupas (Ls 3,90), turpinot ar kādu no otrajiem ēdieniem (Ls 5,20 – 10,90). Ceturtdienās šurp atbrauc svaigas austeres, kuras var nobaudīt ar šampanieti, Chablis vai Muscadet de Sevre & Maine sur Lie vīniem. Ierodoties vinotēkā no pussešiem līdz pusseptiņiem, jums atliek pasūtīt divas glāzes vīna, lai trešo saņemtu bez maksas. Ēdienkarte mainās ik pēc pāris mēnešiem atkarībā no tā, kas ir pieejams sezonā.

Promejot neaizmirstiet izmantot jums piešķirto atlaidi vīna iegādei (atbilstošu jūsu rēķina lielumam), jo vīna klāsts veikalā un vinotēkā ir pārdomāts un interesants. Par to rūpējas vīnzinis Guntis Bērziņš, piedāvājot pat tik interesantus paraugus kā Austrālijas Vintage Fortified Shiraz Chambourcin (stiprinātais vīns, gatavots pēc portvīna metodes). Vīna karte ir ļoti interesanta un veidota nevis pēc valstu, bet gan stila principiem, aptverot trīs baltvīna un trīs sarkanvīna stilus. Ēdienkartē ietverta arī deserta un stiprināto vīnu sadaļa, kurā šis tas pieejams arī izlejams pa glāzēm. Glāžu izmēri ir ļoti dažādi, ir mazas un lielākas glāzes, arī karafes un pat litra tilpums (Ls 2 – 19). Ja tiešām gadās tā, ka neuzrunā neviens vīns no vīna kartes, izvēlieties jebkuru no veikala klāsta, piemaksājiet Ls 4,50 un baudiet kopā ar ēdienu vai uzkodām!

Signe Meirāne, www.cetrassezonas.lv, Pastaiga.lv / Foto: www.cetrassezonas.lv