Ciemos pie Markus Rivas. Viņš savu sapņu dzīvokli izremontējis pats. FOTO
Šobrīd viņš mitinās Rīgas centrā, plašā dzīvoklī ar augstiem griestiem, koka grīdām un ķieģeļu kolonnām.
2016. gada 12. oktobris, 08:10

Ciemos pie Markus Rivas. Viņš savu sapņu dzīvokli izremontējis pats. FOTO

Jauns.lv

Mūziķis Markus Riva sapņo par apartamentiem Daugavas krastā. Taču pagaidām viņš dzīvo Rīgas centrā, un, ja nebūtu pievērsies mūzikai, kļūtu par interjera dizaineru.

Markus Riva godīgi atzīstas, ka ne visai mīl viesus. „Mājas – tā ir vieta, kur var pabūt klusumā, viens ar savām domām. Ieslēgt noskaņojumam atbilstīgu mūziku vai arī pašam sacerēt. Ar draugiem labāk satiekos kafejnīcās,” žurnālam Otkrito atklājis mūziķis, ļaujot ielūkoties savā Rīgas centra dzīvoklī, kurā nupat pats veicis remontu.

Pats sev dizainers

Markus Rivas sapņu dzīvoklis ir loft apartamenti jeb Ņujorkas stilā (dzīvošanai piemēroti bēniņi, studija, noliktavas, tirdzniecības vai rūpnīcas ēkas augšējais stāvs) kaut kur Ķīpsalā, Daugavas krastos. Bet šobrīd viņš mitinās Rīgas centrā, plašā dzīvoklī ar augstiem griestiem, koka grīdām un ķieģeļu kolonnām.

Tajā nesen noticis remonts, par ko liecina arī pie sienas atstātās trepes. Izrādās, viesistaba bijusi pilnībā sarkana – gan sienas, gan griesti, gan radiatori –, taču pēc šādās sienās nodzīvotiem gadiem Markus sapratis, ka ir pārcenties ar košo krāsu, tāpēc nolēmis pusi pārkrāsot baltu.

Remontu viņš veica pats. „Atcerējos, kā bērnībā mani mācīja visu ko meistarot. Un izdevās. Pat guvu gandarījumu no remontdarbiem,” atzīstas Markus, sakot: ja nebūtu kļuvis par dziedātāju un dīdžeju, apgūtu interjera dizainera profesiju.

Televizora vietā sintezators

Pārkrāsotajā viesistabā Riva bija iecerējis ielikt ērtu dīvānu un platekrāna televizoru, taču tos tā arī nav nopircis. Jo, kad padomājis, cik tad bieži viņam sanāk laiks neko nedarīšanai pie televizora, no šīs ieceres atteicies. Tagad dīvāna vietā ir sintezators, un viesistaba kalpo kā Markus mājas studija, kur viņš sacer mūziku: „Spēlēju uz sintezatora, bet speciāla datorprogramma uzreiz melodiju saraksta notīs.”

Rivas dzīvokļa dizains un priekšmeti tajā uzreiz liecina, ka te dzīvo radošs, jauns cilvēks. Pie sienas, piemēram, stāv desmitiem pāru kroseņu – mūziķis iecienījis pārvietoties kājām –, bet uz palodzes ir visdažādāko platmaļu kolekcija, jo dziedātāja vājība ir šāda stila cepures. Tad vēl boksa cimdi, vīriešu žurnāli. Un neliela virtuve ar pavisam nelielu plītiņu.

„Esmu iecienījis vienkāršus un ātri pagatavojamus ēdienus. Patiesībā jau viss veselīgais ir pagatavojams ātri. Novāri brokoļus un vistas fileju – ēdiens gatavs!” spriež Markus Riva.

Savukārt viņa vannasistabu varētu apskaust jebkura dāma – milzīgs spogulis un iespaidīgs kosmētisko līdzekļu krājums. Bet ne jau tāpēc, ka tas nepieciešams sejas uzlabošanai. „Vienkārši man kā māksliniekam daudzas firmas bieži dāvina notestēt savu jaunāko produkciju,” paskaidro Markus.


Irina Perepeļica, Juris Vaidakovs, žurnāls “Kas Jauns” / Foto: Eduards Paņičevs