Šodien Rīgā ar lekciju viesosies pētnieciskā kino eksperts un mākslinieks no Monreālas Pjērs Liks Vajankūrs
2013. gada 1. februāris, 11:56

Šodien Rīgā ar lekciju viesosies pētnieciskā kino eksperts un mākslinieks no Monreālas Pjērs Liks Vajankūrs

Jauns.lv

Šovakar plkst.18.30 Kaņepes kultūras centra kinoteātrī "Kino Bize" ar īpašu vieslekciju "Par vērtīgo un gruvešiem. Kanādas eksperimentālais kino (1968-2010)" Latvijā viesosies pētnieciskā kino eksperts un mākslinieks no Monreālas Pjērs Liks Vajankūrs.

Lekcija tiks papildināta ar filmu skati, kurā iekļauti būtiskākie Kanādas eksperimentālā kino klasikas un mūsdienu autoru darbi.

Programmas "Par vērtīgo un gruvešiem. Kanādas eksperimentālais kino (1968-2010)" izlase ietver vizuālus eksperimentus uz celuloīda filmām, līdztekus daudzslāņainām attēlu un nozīmju kolāžām, avangardiskām spēlēm ar laiku un naratīva struktūrām, kā arī atrasta materiāla izmantojumu un 1968.gada Parīzes nemieru laika kino arhīva lietojumu.

Filmu izlase līdz šim tikusi demonstrēta dažādās kinotēkās un mākslas centros Parīzē, Puatjē, Tulūzā, Triestē, Udīnē, Briselē, Berlīnē, Varšavā, Vroclavā, Ļubļanā, Zagrebā un citviet.

Lektors Pjērs Liks Vajankūrs līdztekus filmu uzņemšanai un instalāciju veidošanai aktīvi nodarbojas ar pedagoģisko darbu. Viņa interešu lokā ir netradicionālas kino projekciju vietas un akcijas, kas veicina kino procesa netradicionālas izpausmes. Vajankūra darbi tikuši demonstrēti dažādās pasaules valstīs, kā atzītos mākslas un kino centros, tā pagrīdes kinoteātros, baznīcās, kazino, bunkuros un pat lopkautuvēs.

Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem


Tēmas