Svinīgā sāļā kūka ar lasi. Kūkas kārtās izmantots kartupeļu biezenis!
Sāļo kūku pildījumi var būt dažādi - ar gaļu, zivi, dārzeņiem. Šoreiz recepte sāļajai kūkai ar lasi. Lūk, krāsainā, gatavā kūka!

Svinīgā sāļā kūka ar lasi. Kūkas kārtās izmantots kartupeļu biezenis!

Jauns.lv

Vai gan kūkai vienmēr jābūt saldai? Kādos svētkos noteikti ir vērts izmēģināt šo - ar lasi.

Svinīgā sāļā kūka ar lasi. Kūkas kārtās izmantots ...

Sastāvdaļas

:

Mīklai

* glāze vārītu kartupeļu (sarīvētu)

* glāze miltu

* 100g sviesta

* sāls

* kausētais siers ''Dzintars'' (klasiskais)

* svaigais siers ''Rasa'' viena kārbiņa (klasiskais)

* 200g saldā krējuma

* 400g laša

* 1 karsti kūpināta skumbrija

Gatavošana:

* sarīvētiem kartupeļiem piesit olu, pieliek sāli, piparus, sviestu un miltus, samīca viendabīgu masu.

sadala 5 vienādās bumbiņās un ieliek ledusskapī uz ~ vienu stundu.

* biezpienu saputo ar skābo krējumu, iemaisa smalki sagrieztas dilles.

* smalki sagriež skumbriju un lasi.

* biezpiena masu sadala divās daļās.

* no ledusskapja izņem mīklu, plāni izveltnē un kārtas cep zeltaini brūnas - gatavas.

* kad kārtas atdzisušas, sāk smērēt kūku.

* pirmajai kārtai smērē biezpiena masu tikai ar dillēm, liek virsū nākošo izcepto kārtu, to pārsmērē ar biezpiena masu, kurai piejaukta skumbrija.

* liek nākošo kārtu, pārsmērē biezpiena masu ar dillēm un pārkaisa ar sasmalcināto lasi.

* tā kārto visas piecas kārtas.

* augšējo kārtu pārsmērē ar kausēto ''dzintara'' sieru, kā arī visas četras kūkas malas.

* kūku liek uz nakti ledusskapī, lai tā ievelkās.

* saputo saldo krējumu, klāt pieputo svaigo krējumsieru.

* apsmērē kūkai vēlreiz visas malas un virsējo kārtu ar šo masu plānā kārtiņā, un sāk dekorēt.

* ar konditorijas uzgali spiež puķītes (saputotais saldais krējums + svaigais siers)

* kūkas malas dekorē ar smalki sagrieztām dillēm, virsu rotā ar rozītēm, kas veidotas no laša, citronu, svaigo gurķi un zaļumiem.

Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv/ Foto: Agnese Gabrāne