Foreles fileju pārklāj ar šķēlītēs sagrieztu citronu, uzkaisi sasmalcinātas dilles un pārrasini ar eļļu.
Recepte brīvdienām - grilēta forele ar svaigām dillītēm
Lūk, populārā pavāra Elmāra Taņņa recepte lieliskai maltītei brīvā dabā.
6 porcijas
Gatavošana 10 minūtes, grilēšana 30-40 minūtes, dēļa mērcēšana 24 stundas
Sastāvdaļas
800 g - 1 kg foreles filejas
1 citrons
1 buntīte diļļu
2 ēdk. olīveļļas
sāls
30 cm garš ābeles, ķirša, alkšņa dēlis
Gatavošana
1. Dēli iemērc ūdenī un mērcē 24 stundas.
2. Foreles fileju bez ādas un asakām liec uz izmērcētā dēļa, apkaisi ar sāli, pārklāj ar šķēlītēs sagrieztu citronu, uzkaisi sasmalcinātas dilles un pārrasini ar eļļu.
3. Grilu labi sakarsē un dēli ar zivi liec uz restēm, aiztaisi grila vāku un grilē 30-40 minūtes. Ja foreli grilē uz ogļu grila, to no augšpuses pārklāj ar foliju.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva