Pētījums: dzēriens no smagas glāzes šķiet garšīgāks
Smaga glāze liek tajā ielietajam dzērienam šķist garšīgākam, noskaidrots Oksfordas Universitātes pētījumā.
Dzerot no smagas stikla glāzes, dzēriens šķiet daudz labāks nekā no plastmasas glāzītes, norāda psiholoģijas profesors Čārzls Spenss.
Zinātnieks skaidro, ka viegls trauks asociējas ar zemu kvalitāti un prastumu, tāpēc pat ļoti dārgs dzēriens tādā nešķitīs pievilcīgs.
"Mums patīk smagi trauki. Mēs tos saistām ar labāku kvalitāti un lielāku vērtību," Čeltnemas zinātnes festivālā teica Spenss. "Ja vēlaties, lai viesi izbauda jūsu pagatavoto džinu ar toniku, servējiet to smagā stikla glāzē. Psiholoģiskais efekts būs tāds, ka tas garšos labāk."
"Mēs neesam to izmēģinājuši ar citiem kokteiļiem, bet domājams, ka rezultāti būtu tādi paši," viņš piebilda.
Spenss norādīja, ka pircēji labprātāk izvēlas vīnu smagākās pudelēs, jo uzskata, ka tas garšos labāk. Līdzīgi ir ar alu - no pudeles tas šķiet garšīgāks nekā no skārdenes.
"Lai arī tas atkarīgs no uztveres, daudziem cilvēkiem tiešām šķiet, ka garša atšķiras," uzsver zinātnieks. "Taču, ja alu no pudeles un bundžas pārlietu divās vienādās glāzēs, garša šķistu vienāda. Mans padoms - pasniedziet visus dzērienus pēc iespējas smagākās glāzēs. Un, ja vēlaties palielīties ar smagu vīna pudeli, pirms ieliešanas glāzē ļaujiet viņiem to paturēt rokās."