Siltie gaileņu salāti
Pagatavo gailenes mazliet citādāk nekā parasti. Tev un taviem mīļajiem garšos!
Nepieciešams: kartupeļi, gailenes, sīpoli.
Gaileņu marinādei: oregano, etiķis, sāls, pipari olīveļļa
Pagatavo:
• Svaigām gailenēm uzber sāli un atstāj uz stundu, lai nedaudz atsulojas.
• Tad gailenes pārlej ar marinādi, ko pagatavo no etiķa, oregano, sāls, pipariem un olīveļļas, kā arī pievieno sagrieztu sīpolu.
• Novāra kartupeļus ar visām mizām, tos sagriež. Vēl karstiem kartupeļiem pārlej pāri gailenes marinādē.
• Pasniedz, kamēr salāti karsti.
Padomi
* Svaigas sēnes nav nepieciešams termiski apstrādāt. Uzber sāli un pēc stundas sēne jau būs baudāma. Ar sēnēm ir līdzīgi kā ar lasi - svaigs, bet iesālīts lasis ir gatavs pasniegšanai galdā.
* Šajā ēdienā sēnēm pirms marinādes uzliešanas, uzbēra sāli, bet, gatavojot gaļu jāatceras – marinādei sāli nekādā gadījumā nevajag pievienot. Sāls no gaļas izvelk sulu, gaļa atsulojas un pēc grilēšanas tā būs sausa nevis sulīga.