Siltie gaileņu salāti

Siltie gaileņu salāti

Jauns.lv

Pagatavo gailenes mazliet citādāk nekā parasti. Tev un taviem mīļajiem garšos!

Siltie gaileņu salāti...

Nepieciešams: kartupeļi, gailenes, sīpoli.

Gaileņu marinādei: oregano, etiķis, sāls, pipari olīveļļa

Pagatavo:

•    Svaigām gailenēm uzber sāli un atstāj uz stundu, lai nedaudz atsulojas.

•    Tad gailenes pārlej ar marinādi, ko pagatavo no etiķa, oregano, sāls, pipariem un olīveļļas, kā arī pievieno sagrieztu sīpolu.

•    Novāra kartupeļus ar visām mizām, tos sagriež. Vēl karstiem kartupeļiem pārlej pāri gailenes marinādē.

•    Pasniedz, kamēr salāti karsti.

Padomi

* Svaigas sēnes nav nepieciešams termiski apstrādāt. Uzber sāli un pēc stundas sēne jau būs baudāma. Ar sēnēm ir līdzīgi kā ar lasi - svaigs, bet iesālīts lasis ir gatavs pasniegšanai galdā.

* Šajā ēdienā sēnēm pirms marinādes uzliešanas, uzbēra sāli, bet, gatavojot gaļu jāatceras – marinādei sāli nekādā gadījumā nevajag pievienot. Sāls no gaļas izvelk sulu, gaļa atsulojas un pēc grilēšanas tā būs sausa nevis sulīga.


Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/ LETA