Austrumu virtuve. Ķīniešu vistas zupa "Piektdiena"
Ēšana ir nozīmīga Ķīnas kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies septiņus tūkstošus gadu. Ķīnas tradicionālās virtuves svarīgākais princips ir pretstatu harmonija - kombinējot garšas visā pilnībā jāizbauda kontrasti un to savstarpējā harmonija.
Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.
Sarežģītība: vienkārši
2-4
Sastāvdaļas
400g vistas gala
1l vistas buljons
200g saldā kukurūza
2 tomāti
1 sarkana paprika
zaļie loki
1-2 ķiploka daiviņas
1 tējk cukurs
2 cm ingvera sakne
1 ēd.k. kartupeļu vai kukurūzas ciete
1 ēd.k. eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus smalki sakapāt, ingvera sakni sarīvēt uz smalkās rīves. Tomātus sagriezt smalkāk. Vistas gaļu sagriezt strēmelītēs. Cieti sajaukt ar auksto ūdeni un pievienot cukuru.
Multivārāmā katla trauku iesmērēt ar eļļu un apcept tajā vistas fileju. Pievienot papriku, ķiplokus, tomātus un cept vēl apm. 5 min. (ja nav tāds katls, tad to var izdarīt izmantojot pannu).
Visiem produktiem pievienot kukurūzu un ingveru. (Ja nav tāds katls, tad dārzeņus un gaļu pārlikt katlā.) Pārliet ar buljonu, pievienot sagatavoto cieti, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Aizvērt vāku un režīmā "Sautēšana" vai "Zupa" gatavot apm. 1 st.
Zupu pasniedz, pārkaisot ar smalki sagrieztiem zaļiem lokiem.