Austrumu virtuve. Ķīniešu vistas zupa "Piektdiena"
Zupu pasniedz, pārkaisot ar smalki sagrieztiem zaļiem lokiem.

Austrumu virtuve. Ķīniešu vistas zupa "Piektdiena"

Jauns.lv

Ēšana ir nozīmīga Ķīnas kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies septiņus tūkstošus gadu. Ķīnas tradicionālās virtuves svarīgākais princips ir pretstatu harmonija - kombinējot garšas visā pilnībā jāizbauda kontrasti un to savstarpējā harmonija.

Austrumu virtuve. Ķīniešu vistas zupa "Piektdiena"...

Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas:

2-4

Sastāvdaļas

1-2 ķiploka daiviņas

1 tējk cukurs

2 cm ingvera sakne

1 ēd.k. kartupeļu vai kukurūzas ciete

1 ēd.k. eļļa

sāls, pipari

Pagatavošana

Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus smalki sakapāt, ingvera sakni sarīvēt uz smalkās rīves. Tomātus sagriezt smalkāk. Vistas gaļu sagriezt strēmelītēs. Cieti sajaukt ar auksto ūdeni un pievienot cukuru.

Multivārāmā katla trauku iesmērēt ar eļļu un apcept tajā vistas fileju. Pievienot papriku, ķiplokus, tomātus un cept vēl apm. 5 min. (ja nav tāds katls, tad to var izdarīt izmantojot pannu).

Visiem produktiem pievienot kukurūzu un ingveru. (Ja nav tāds katls, tad dārzeņus un gaļu pārlikt katlā.) Pārliet ar buljonu, pievienot sagatavoto cieti, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Aizvērt vāku un režīmā "Sautēšana" vai "Zupa" gatavot apm. 1 st.

Zupu pasniedz, pārkaisot ar smalki sagrieztiem zaļiem lokiem.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto