Biezpiena sacepums ir gatavs, kad no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns.
Saldēdiens no bērnības - biezpiena sacepums ar rozīnēm
Šis klasiskais saldēdiens, kādu mēs katrs ar gardu muti ēdām bērnībā, iepriecinās visu ģimeni, un jo īpaši garšos mazajiem gardēžiem. Ēdienu var pasniegt ar jebkuru ķīseli, taču, mūsuprāt, visgaršīgāk ir ar dzērveņu mērci. Labu ēstgribu!
Pagatavošanas laiks:
apm. 40 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas:
forma 20x20
Sastāvdaļas
900 g biezpiena
1 glāze izsijātu miltu, kam pievienota šķipsniņa cepamā pulvera
3 olas, viegli saputotas
80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas)
0.5 tējk. vaniļas cukura
sauja rozīņu
Gatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un miltus. Samaisa vai viegli sablendē (galvenais ar blenderi nepārcensties, jo tad var zaudēt biezpiena struktūru!). Beigās pievieno kaltētas dzērvenes un kārtīgi izmaisa.
Iegūto biezpiena masu pārliek cepamtraukā. Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!
Pasniedz ar dzērveņu mērci.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto