Bērni
2014. gada 23. oktobris, 01:31

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija rīkos skolēnu reģionālos forumus

Jauns.lv

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija piektdien, 24.oktobrī, piecās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā un Valmierā - rīkos skolēnu reģionālos forumus, aģentūru BNS informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Buraka.

Forumos pulcēsies kustības "Draudzīga skola" aktīvākie dalībnieki, lai diskutētu par dzīvi un sadzīvošanu skolā un plašākā sabiedrībā, kā arī iespējām iesaistīties skolas vides uzlabošanā un citiem aktuāliem jautājumiem.

Dalībnieki runās par kustību "Draudzīga skola" – kas vēl nav izmēģināts, vai viegli būt pusaudzim, kā skolās tiek risināti konflikti, skolēns un skolēnu pašpārvalde. Skolēniem arī būs iespēja diskutēt par vienu brīvo tēmu, kuru viņi varēja izvirzīt pirms forumiem.

Pēc forumiem radušos secinājumus apkopos, un uz to bāzes taps ieteikumi rīcības programmas izstrādei kustības "Draudzīga skola" tālākai attīstībai, informēja LM.

Skolēnu reģionālie forumi ir kustības "Draudzīga skola" jauna iniciatīva, kuru piedāvā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Šādu sadarbības iespēju rosināja paši skolēni – kustības dalībnieki. Forumos diskutē arī par kustības dalībnieku visbiežāk minētām aktuālām problēmām un izaicinājumiem.

BNS