Recepte no padomju pavārgrāmatām - konfektes "Bukovinskas rieksti"
"Bukovinskas rieksti" tiek uzskatīti par tiešām izsmalcinātu desertu. Lai labi garšo!

Recepte no padomju pavārgrāmatām - konfektes "Bukovinskas rieksti"

Jauns.lv

Šo konfekšu recepte atrasta kādā no padomju laiku pavārgrāmatām. Pēc garšas tās ļoti līdzinās visiem zināmajam Kartupelim, taču šis deserts tiek uzskatīts par krietni izsmalcinātāku.

Recepte no padomju pavārgrāmatām - konfektes "Buko...

Sarežģītība: nav tik sarežģīti, kā izskatās

Porcijas: 12-15 gb.

Sastāvdaļas

150g biskvīts

60g mīksts sviests

50g cukurs

Glazūrai:

120g šokolāde

80g sviests

Pagatavošana

1 Pagatavot krēmu. Olas dzeltenumu sajaukt ar pienu, izkāst, pievienot cukuru un uzlikt uz uguns. Nepārtraukti maisot karsēt uz mazas uguns 7-8 min., tad turpinot maisīt vārīt 2-3 min., kamēr sīrups sabiezē. Gatavu sīrupu pārliet mazā bļodiņā, apsegt ar pārtikas plēvi un atdzesēt.

Mīkstu sviestu uzputot līdz tas kļūst gaišs. Turpinot putot pakāpeniski pievienot pagatavoto sīrupu. Jau gatavam krēmam pievienot konjaku un vaniļas cukuru.

2. Biskvītu (tas var būt arī sakaltis kēkss) sasmalcināt, līdz veidojas drupačas. Pievienot griljāžu un samaisīt. Ja nepieciešams, tad griljāžu var sasmalcināt kopā ar biskvītu. Pievienot kakao pulveri, krēmu un vēlreiz samaisīt.

No šīs masas izveidot 12-15 bumbiņas valrieksta lielumā. Novietot saldētavā.

3. Pagatavot glazūru. Ūdens peldē izkausēt šokolādi ar sviestu. Sagatavotās konfektes uzdurt uz koka irbulīšiem un iemērkt šokolādes glazūrā. Gatavas konfektes novietot uz paplātes, izdekorēt (pēc vēlmes) un atstāt līdz pilnīgai sastingšanai.

Glazūra paliks pāri, jo ja tās būs mazāk, tad nebūs tik viegli konfektes noklāt ar glazūru. Glazūru var glabāt ledusskapī un pārliet pāri kādai kūkai vai pasniegt pie pankūkām.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto