foto: Publicitātes foto
Krūtis – erogēnā zona. Kā ar pieskārieniem atklāt jaunu sajūtu pasauli?
Dzīvesstils
2023. gada 31. oktobris, 16:28

Krūtis – erogēnā zona. Kā ar pieskārieniem atklāt jaunu sajūtu pasauli?

Reklāmas projekts

Zinātniskais izdevums “The Journal of Sexual Medicine” raksta, ka vairāk nekā 80% aptaujāto sieviešu izjūt uzbudinājumu un patīkamas sajūtas no krūšu un krūšu galu stimulācijas, bet neliela daļa no tās vien var gūt pat orgasmu.

Jau kopš dzimšanas cilvēks izzina un komunicē ar pasauli caur tausti un pieskārieniem. Jo labāk katrs cilvēks izprot savu ķermeni un tā reakcijas, jo vairāk baudas avotu iespējams atrast un norādīt uz tiem arī savam partnerim. Arī krūtis ir erogēnā zona un to iesaistīšana intīmajās rotaļās var sniegt patiesi baudpilnus mirkļus. Idejās, kā atklāt to potenciālu, dalās “SexyStyle” eksperti.

Izzini, kas tev sagādā baudu

Izzini savu ķermeni, nebaidies sev pieskarties, saproti, kas uzbudina tieši tevi, lai varētu par to komunicēt ar partneri. Sevis iepazīšanai un savas seksuālās gaumes atklāšanai palīgā nāks tematiskas meistarklases, kuras rīko intīmpreču veikals un seksuālās izglītības centrs “SexyStyle”. Tajās var uzzināt par baudas anatomiju un to, kā tieši veidojas uzbudinājums, gan smelties jaunas, praktiskas idejas jutekliskām rotaļām. Lielāku izpratni un drosmi ceļā uz patīkamu sajūtu atklāšanu sniedz grāmatas par cilvēka ķermeni, psiholoģiju un seksualitāti, piemēram, Emilijas Nagoskas dižpārdoklis “Mīli, kāda esi” vai pašmāju seksualitātes kouča Ievas Sīmanes uzdevumu burtnīca “Uzvelc sevi”. Gan apzinātu, gan neapzinātu erogēno zonu atklāšanai radītas pāru spēles, kurās uzvarētāji būs abi.

Pieskārienu daudzveidība

“The Journal of Sexual Medicine” publicētais 2011. gada pētījums atklāj, ka krūšgalu stimulācija sūta signālus uz tām pašām smadzeņu daļām, uz kurām citas intīmās zonas – klitors, vulva, vagīna. Tomēr ne visas sievietes izbauda vienādus glāstus. Daļai patīk mežonīgāka pieeja, citu krūtis ir pārāk jutīgas, lai tām pieskartos vispār. Tāpēc ir jauki izveidot saikni ar ķermeni un sadzirdēt tā signālus, eksperimentēt. Atceries, ka pieskarties var ne tikai ar rokām un pirkstiem, bet arī lūpām, mēli. Ja šķiet, ka pieskārieni krūtīm ir kā pīlei ūdens, vērts izmēģināt apzinātu jutīguma trenēšanu. Intīmajās rotaļās sajūtu spektru var paplašināt ar erotiskiem aksesuāriem, spalvu pušķīšiem, acu apsējiem, kuru izmantošana saasinās pārējās maņas. Arī temperatūras spēles, izmantojot, piemēram, ledus gabaliņus, ir sajūtas rosinošas.

Kādas intīmpreces izmantot

Krūšu stimulēšanai radīta virkne krūšu rotaļlietu, seksa rotaļlietu, erotisko aksesuāru un intīmās kosmētikas sajūtu paspilgtināšanai – aromātiskās masāžas eļļas un sveces, stimulējoši geli, spreji un krēmi ar sildošu, atvēsinošu vai tirpiņas raisošu efektu.

Krūšu galiņus var stimulēt ar dažādiem baudas instrumentiem, kas spēs sniegt gan maigas, baudpilna spiediena sajūtas, gan arī ļaus spēlēties ar baudas un sāpju robežu. Klāsts ir plašs, sākot no viegli regulējamiem krūšu klipšiem vai vibrējošām cilpiņām līdz knaģiem un cieši fiksētiem modeļiem ar smagākām ķēdēm un atsvariem. Krūšu sūknīši veicina asinscirkulāciju un ar vakuuma palīdzību palīdz krūtīm piebriest. Savukārt ar mazajiem vakuumpumpīšiem panākt īpašu jutību tieši krūšu galos. Vēl spilgtākām un baudpilnākām sajūtām var izvēlēties krūšu sūknīšus ar vibrāciju.

Vairāk iedvesmas un baudas instrumentu krūšu un citu erogēno zonu stimulēšanai atradīsi “SexyStyle” četros veikalos Rīgā un “SexyStyle” mājaslapā. Lai baudpilni eksperimenti!