Attiecības
2021. gada 24. novembris, 14:49

Vai vērts uzturēt attiecības ar bijušajiem mīļotajiem, skaidro zinātnieki

Jauns.lv

Amerikāņu eksperti secinājuši, ka ne vīriešiem, ne sievietēm nevajadzētu uzturēt ciešu draudzību ar bijušajiem mīļotajiem. Pētījumi liecina, ka tas var nopietni sabojāt attiecības ar pašreizējo partneri.

Pētnieki no Dienvidfloridas veica aptauju, kurā piedalījās 450 brīvprātīgie (no tiem 75% bija vīrieši). Apkopojot aptaujas rezultātus, eksperti secināja, ka draudzīgas attiecības ar bijušo mīļoto neko labu nesola.

Pētījumi ir parādījuši, ka cilvēki, kuri mēdz uzturēt kontaktus ar savu bijušo, dziļākajā būtībā to dara viena vienkārša iemesla dēļ. Un tas ir - lai vienmēr paturētu tā saukto rezerves variantu, ja jaunās attiecības tā īsti vairs neapmierina vai vienkārši izjūk.

Ja var ticēt aptaujas laikā apkopotajai statistikai, 40% respondentu ir turpinājuši uzturēt sirsnīgas attiecības ar bijušajiem, pat ja viņi bija saderinājušies vai precējušies ar jaunu partneri. Aptuveni 90% aptaujāto ar bijušo sazinājās vismaz pāris reizes mēnesī, bet pārējie 10% - katru nedēļu.

Pētnieki uzsver, ka attiecību uzturēšana ar bijušo nav tā labākā ideja. To darot, cilvēks demonstrē esošajam partnerim, ka jaunās attiecības viņam nav īpaši svarīgas un risks šo cilvēku zaudēt viņu īpaši nebiedē – šādā gadījumā jau pie rokas būs rezerves variants.